Dünyanın En Güçlü Roketi Ay Görevine Hazırlanıyor: Yeni Fırlatma Testleri Başladı!

SpaceX'in dünyanın en güçlü roketi, bir dizi yeni teste tabii tutuluyor. İşte gerçekleştirilen son testin görüntüleri!

Dünyanın En Güçlü Roketi Ay Görevine Hazırlanıyor: Yeni Fırlatma Testleri Başladı!

SpaceX, ikinci test uçuşuna hazırlık amacıyla güçlü Super Heavy güçlendiricisinin statik ateşleme testini gerçekleştirdi.

Teksas'taki Starbase tesisinde gerçekleştirilen testte Super Heavy'nin 33 Raptor motorunun tamamı ateşlendi. Roket, fırlatma sırasında yaklaşık 17 milyon pound itiş gücü üreterek Falcon Heavy'nin yaklaşık 5 milyon poundluk itiş gücünü aşmayı da başardı.

Son ateşlemenin amacı Starship fırlatmaları sırasında fırlatma rampasını korumak için yeni bir su soğutmalı alev deflektör sistemini test etmekti.

SpaceX, Fırlatma Rampasına Yönelik Yeni Sisteminin Testini Gerçekleştirdi

Test sırasında dört Raptor motoru zamanından önce kapandı ancak genel olarak fırlatma rampası sağlam kaldı. SpaceX'in Nisan ayında Super Heavy'yi ilk kez fırlatması, fırlatma rampasının aşırı güç ve ısı nedeniyle parçalanmasıyla sonuçlanmıştı.

İkinci uçuş için herhangi bir tarih belirlenmemiş olsa da SpaceX, Super Heavy ve Starship uzay araçlarından oluşan Starship'i Ay'a, Mars'a ve potansiyel olarak diğer hedeflere kargo ve mürettebat taşımak için kullanmayı planlıyor.

SpaceX’in Falcon Heavy Roketini Fırlatmasına Saatler Kaldı!
İNTERNET

SpaceX’in Falcon Heavy Roketini Fırlatmasına Saatler Kaldı!

Maxar Technologies tarafından California, Palo Alto'da geliştirilen JUPITER-3 adlı uydu, şimdiye kadar yapılmış en büyük ticari iletişim uydusu olarak biliniyor.

Starship'in yenilenmiş versiyonu, 2025 yılında yapılması planlanan Artemis III görevinin bir parçası olarak iki NASA astronotunu Ay yüzeyine indirmek için de kullanılacak.

YORUMLAR