Dünyanın İlk 10 Çekirdekli İşlemciye Sahip Telefonu Tanıtıldı!

Zopo Speed 8 hiç de küçümsenecek özellikler taşımıyor

Dünyanın İlk 10 Çekirdekli İşlemciye Sahip Telefonu Tanıtıldı!

Geçtiğimiz günlerde Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress 2016 etklinliğinde büyük markalar yeni amiral gemilerini arka arkaya tanıtmışlardı. Bütün bu amiral gemileri yeni işlemcileri, yüksek RAM kapasiteleri ve yeni özellikleriyle göz kamaştırırken Zopo Speed 8 adlı bir akıllı telefon sessiz sedasız ortaya çıkmıştı.

Çin kökenli bir mobil cihaz üreticisi olan Zopo genelde sende birkaç akıllı telefon tanıtarak bu telefonları sadece Çin'de piyasaya sürüyordu. Zopo Speed 8'in de aynı satış geleneğine sahip olup olamayacağını bilemiyoruz ama bu telefonun dikkat çekici yönü nerede satıldığı değil; işlemcisi.

Zopo Speed 8'de MediaTek firması tarafından geliştirilen 10 çekirdekli bir mobil işlemci kullanılıyor. MediaTek MT6797 Helio X20 adına sahip bu işlemciyi taşıyan Zopo Speed 8 dünyanın ilke 10 çekirdekli telefonu ünvanını da kazanıyor. 4 GB RAM ile birlikte gelen Zopo Speed 8'de Mali T880 MP4 grafik işlemcisi de yer almakta.

MediaTek'i daha çok orta segment telefonlar ve tabletler için ürettiği mobil işlemcilerle tanıyorduk. 20 nm üretim teknolojisiyle üretilen MediaTek MT6797 Helio X20 işlemcinin nasıl bir performans sergileyeceğini önümüzdeki dönemde göreceğiz; fakat bu yüksek çekirdek sayısının Vulkan ile birleştiğinde başarılı olması muhtemel. Bilindiği üzere Vulkan çok çekirdekli işlemcilerin performansının en verimli şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Vulkan, DirectX 12'nin Katili ve Oyunların Yeni Geleceği OIabilecek mi?

Zopo Speed 8'in diğer özellikleri de hiç küçümsenecek gibi değil; Sony sensörüne sahip 21 MP arka kamera, 8 MP ön kamera, 3.600 mAh hızlı şarj özelliğine sahip pil, parmak izi okuyucusu, USB Type-C bağlantısı, NFC, 5.5" ekran boyutu, microSD kart desteği telefonun diğer özellikleri. 1080p ekran çözünürlüğü, 32 GB dahili depolama alanı ise telefonun standart özellikleri.

YORUMLAR