Dünyanın İlk Video Oyunu 59 Yaşında!

Tarihin ilk bilgisayar oyunu 59 yıl önce bugün dünyaya tanıtılmıştı

Yukarıda oynanış görüntülerini izleyeceğiniz Tennis for Two adlı oyun bugün 59. yaşını kutluyor. Bu basit tenis oyununun günümüzdeki gelişmiş oyunların atası olabileceğini düşünebilir miydiniz?

Dünyanın ilk bilgisayar oyunu ya da ilk video oyunu olarak gösterilen Tennis for Two, tam 59 yıl önce, 18  Ekim 1958 tarihinde meraklıların beğenisine sunulmuştu. William Higinbotham ve Robert Dvorak tarafından Donner Model 30 analog bilgisayar için geliştirilen bu oyun, grafiksel bir ekran ile oynanabilen lk elektronik oyundu. Tennis for Two ziyaretçilere gösterime açıldığında yüzlerce kişi oyunun sergilendiği Brookhaven Ulusal Laboratuvarı'nın önünde kuyruk oluşturmuştu.

Tennis for Two sayesinde video oyun sektörünün temeli atılmış, insanoğlu hayal gücünü teknoloji ile birleştirerek benzersiz yapımlar ortaya koyabilmişti. Artık oyunlar sinema sektörü ve televizyon sektörüyle rekabet edebiliyor, geliştiriciler oyunlarda fantastik dünyalar yaratarak bizlere unutulmaz anlar yaşatabiliyor. Beyaz perdede göremeyeceğimiz ve tecrübe edemeyeceğimiz şeyleri oyunlar içinde kişisel olarak yaşayabiliyor, oyun dünyası içinde kaybolabiliyoruz.

William Higinbotham ve Robert Dvorak, yaptıkları iş için teşekkürü hak ediyorlar.

Günümüz Oyunlarının Eski Oyunlar Kadar Eğlenceli Olmamalarının 9 Sebebi
OYUN

Günümüz Oyunlarının Eski Oyunlar Kadar Eğlenceli Olmamalarının 9 Sebebi

Günümüzde oyunlar ne kadar gelişmiş olsalar da zaman zaman eskiden oynadığımız klasik oyunlardaki eğlenceyi mumla arıyoruz. Günümüzdeki oyunların grafik kalitesi açısından bir hayli ilerlemiş oldukları inkar edilemez bir gerçek; fakat bir oyunun eğlenceli olabilmesini sağlayan tek şey oyunun grafikleri değil.

Geçmişten Günümüze GTA Oyunları
OYUN

Geçmişten Günümüze GTA Oyunları

Eğer siz de Grand Theft Auto oyunlarını severek oynuyorsanız bu video hoşunuza gidecektir. Hatırlanacağı üzere ilk Grand Theft Auto oyunu 90'lı yılların sonuna doğru bilgisayarlar için yayınlanmıştı ve döneminin en sıradışı yapımları arasına girmişti.

Geçmişten Günümüze Windows Sürümleri
GALERİ

Geçmişten Günümüze Windows Sürümleri

Geçmişten Günümüze Windows Sürümleri

 

YORUMLAR