Elon Musk, Grok Yapay Zeka Modelini Söz Verdiği Gibi Açık Kaynak Haline Getirdi!

Elon Musk diğer yapay zekalara rakip olarak çıkardığı Grok'u açık kaynak haline getirdi. İşte detaylar!

Elon Musk, geçtiğimiz hafta xAI'ın yapay zeka sohbet botu Grok'u OpenAI'ın aksine açık kaynak sunacağını söylemişti. GitHub'da sohbet botunun açık kaynaklı bir sürümü şu an mevcut.

Grok'u Diğer Yapay Zeka Modellerinden Ayıran ne?

Grok sohbet botu piyasaya ilk sürüldüğünde, erişim için bir X aboneliği (yani ücretli mavi onay tiki) gerekiyordu. Grok'un amacı, OpenAI'ın ChatGPT'si veya Google'ın Gemini'sine karşı daha neşeli ve güncel bir sohbet botu alternatifi olmaktı. Fakat rakiplerine karşı daha dikkat çekici herhangi bir özelliğinin olmadığı söyleniyor.

Grok, diğer yapay zekalardan farklı olarak daha eğlenceli ve güncel cevaplar vermesi üzerine tasarlandı. Bu nedenle Musk mizah sevmeyen kişilerin Grok kullanmamasını öneriyor. Bu konuyla ilgili de şu açıklamayı yaptı:

''Sistem, soruları biraz esprili bir şekilde yanıtlamak için tasarlanmıştı ve asi bir çizgiye sahiptir. Bu nedenle mizahtan nefret ediyorsanız lütfen kullanmayın!''

Grok, 314 milyar parametreye sahip. Bu, geliştirmeciler için çok yararlı olacak çünkü Grok'un altyapısını ücretsiz bir şekilde kendi projelerinde kullanabilecekler.

Elon Musk'ın Yapay Zekası: Grok (xAI) Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Elon Musk'ın Yapay Zekası: Grok (xAI) Nedir? Nasıl Kullanılır?

ChatGPT'nin yeni rakibi Elon Musk'ın xAI girişiminden geliyor. Grok isimli yapay zeka sohbet botu, X ile entegre çalışarak gerçek zamanlı bir deneyim vadediyor!

Henüz Grok'un açık kaynak haline getirilmesine dair detaylı bir bilgi bulunmuyor, fakat kullanıcılar GitHub'da kaynak kodlarına ulaşabilir.