Elon Musk'ın Neuralink Projesinin Maymun Üzerindeki Etkisi

Elon Musk'ın Neuralink projesi, 9 yaşındaki bir maymun olan Pager'ın üzerinde denendi. İşte maymunun zihin gücü ile Pong oynadığı oldukça enteresan görüntüler!

Elon Musk'ın Neuralink projesi bir maymun üzerinde denendi ve görüntüler herkese açık olarak paylaşıldı. YouTube üzerinden yayımlanan görüntülerde maymunun zihin gücü ile Pong oyununu oynadığı görüntülendi. Şirketin buna verdiği isim ise "MindPong" oldu. Şirket bir basın bülteninde ise MindPong'un N1 Link'in yeteneklerinin ilk gösterimi olduğunu söyledi.

Elon Musk'ın Neuralink Projesinde Gelinen Nokta

SpaceX'in kurucusu ve kendi kendine "technoking" unvanını veren Elon Musk tarafından kurulan şirket, zihin gücü ile video oyunu oynayan "Pager" isimli dokuz yaşındaki bir maymunun bir videosunu yayımladı.

YouTube'da yayımlanan 3 dakika uzunluğundaki video, cihazın zihin gücü ile kontrol edilmesini gösteriyor. Maymun ilk başta pipetle verilen lezzetli bir smoothie içerken bir yandan da joystick kullanıyor. Görüntüdeki anlatıcı, Pager'ın beynine yerleştirilmiş iki cihaz olduğunu belirtiyor. Maymunun beynine yerleştirilen cihazlar ilk olarak Ağustos 2020'de bir basın açıklamasında ortaya çıkmıştı.

Görüntülere dönecek olursak videodaki anlatıcı, maymun cihazlar aracılığı ile oyunu oynamaya devam ederken maymunun beynindeki Neuralink cihazlarının düşünceleri okuduğunu ve maymunun düşündüğü şeylerin çözümlendiğini ifade ediyor. Ekiptekiler joystick bağlantısını kestiğinde Pager oyunu oynamaya devam ediyor ki bunu yapabilmesinin nedeni maymunun beynine yerleştirilmiş iki cihazın bulunması olarak gösteriliyor.

Maymunun Pong oynadığı videoyu aşağıda yer alan video oynatıcısını kullanarak izleyebilirsiniz.

Geçtiğimiz günlerde Forbes tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin en zengin ikinci insanı olarak açıklanan Musk, perşembe gün paylaşmış olduğu bir tweette proje sayesinde felçli bir kişinin akıllı telefonu, akıllı telefonunu baş parmağını kullanarak yöneten bir kişiden çok daha hızlı kullanmasına dahi izin vereceğini iddia etmişti.

Musk'ın iddiasının gerçekleşme ihtimali olsa da bunun gerçeğe dönüşmesi en azından yakın bir gelecekte mümkün görünmüyor.

Şirket bir basın bülteninde MindPong'un N1 Link'in yeteneklerinin ilk gösterimi olduğunu ancak bunun cihazlarla başarılmasının amaçlananın sadece küçük bir bölümü olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Neuralink, 2016'da kurulmuş olmasına rağmen uzun bir zaman boyunca sessizliğini korumuştu. Geçtiğimiz iki yıl içinde ileriye yönelik projelerin detaylandırıldığı iki basın açıklaması yapıldı. Şirketin bundan sonra atacağı adımlar çoğu insan tarafından sabırsızlıkla beklenmeye başlandı.

Yarasalarda Yeni Virüs Tespit Edildi: Önce Felç Ediyor Sonra Öldürüyor!
Bilim

Yarasalarda Yeni Virüs Tespit Edildi: Önce Felç Ediyor Sonra Öldürüyor!

Yarasalarda yeni virüs ortaya çıktı. Bilim insanları tarafından tespit edilen virüs, bulaştığı kişileri önce felç ediyor sonra öldürüyor.

YORUMLAR