Apple Geri Adım Atıyor: Epic Games iOS’a Dönüyor!

Epic Games, Fortnite'ı iOS'a getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Apple da geri adım atıyor. İşte ayrıntılar!

Epic Games ve Apple arasında anlaşmazlıklar yaşanıyordu. Son zamanlarda bu anlaşmazlıkla ilgili gelişmeler yaşanıyor. Epic Games, Fortnite oyununu iOS üzerinden dağıtamıyordu, bu nedenle alternatif uygulama mağazasıyla ilgili çalışmalar yürütüyordu. 

Apple'ın Avrupa Birliği sınırları içinde artık alternatif uygulama mağazalarına ve farklı ödeme yöntemlerine izin verme zorunluluğu geldi. Bu sayede Epic Games, AB kullanıcılarına bu seçeneği sunmaya karar verdi. 

Epic Games'in Çalışmalarının Detayları

Epic Games ilk olarak, Epic Games Sweden AB ismiyle bir geliştirici hesabı açarak App Store onayını aldı ve yayın yapmaya başladı. Ancak, Tim Sweeney'in taahhütlerine rağmen, kısa bir süre sonra App Store moderatörleri hesabı kapatma kararı alarak kurallara aykırı davrandı.

Bu durum nedeniyle Avrupa Komisyonu inceleme başlattı. Son söylemlere göre Apple, hem Epic Games'e hem de Komisyona bir bildiri göndererek geliştirici hesabını tekrar açacaklarını duyurdu. 

Fortnite iPhone’a Nasıl İndirilir?
NASIL YAPILIR

Fortnite iPhone’a Nasıl İndirilir?

Ortalama 125 milyona yakın oyuncusu olan Fortnite, artık iPhone’a yüklenemiyor. Biz de sizlere App Store’dan kaldırılan Fortnite’nin yeniden resmi sürümünün iPhone’a indirilmesiyle ilgili bilgi vereceğiz.

Tim Sweeney, bu gelişmeyi paylaşırken Fortnite ve Epic Games mağazasını Apple ekosistemine getirmek için engel kalmadığını vurguluyor.

YORUMLAR