eSIM Kullanımı Giderek Artıyor: Maliyetler Neredeyse Yarı Yarıya Düşüyor!

Her geçen gün kullanımı giderek yaygınlaşan eSIM'lerle ilgili yeni bir rapor, eSIM'lerin sağladığı avantajlara ve kullanım oranlarına odaklanıyor.

eSIM Kullanımı Giderek Artıyor: Maliyetler Neredeyse Yarı Yarıya Düşüyor!

Eğer sıklıkla yurt dışı seyahati yapıyorsanız operatörünüz üzerinden yurt dışı paketleri almak yerine eSIM çözümlerine başvurmuş olmanız muhtemel. Öyle ki bir seyahat eSIM'indeki veri için büyük olasılıkla Türkiye'deki operatörün talep ettiğinden çok daha az ödeme yapılıyor ve bu tip çözümler giderek yaygınlaştığından dünya genelindeki eSIM kullanımı her geçen gün artıyor.

Juniper Research tarafından hazırlanan yeni bir rapor, küresel eSIM kullanıcı sayısının 2024'te 40 milyondan 2028'de 215 milyonun üzerine çıkacağını öne sürüyor. Düzenli olarak seyahat edenlerin sayısındaki artış ve seyahat eSIM'lerine ilişkin artan farkındalık bu büyümeye büyük katkıda bulunurken, yükselen trendin diğer nedenleri de elbette maliyet ve konfor.

eSIM Kullanımının Önümüzdeki 4 Yılda %437 Artması Bekleniyor

eSIM Kullanımı Giderek Artıyor: Maliyetler Neredeyse Yarı Yarıya Düşüyor!

Seyahat eSIM'lerini temin etmek de oldukça kolay. Tek yapmak gereken gideceğiniz ülkedeki bir operatörün eSIM hizmet sağlayıcısından eSIM profilini telefonunuza indirmek.

Ayrıca mevcut maliyet trendlerine dayanarak, az önce bahsettiğimiz araştırma makalesi, 2024 yılında mobil abonelerin operatör tabanlı dolaşım planlarını kullanırken GB veri başına ortalama 8,57 dolar harcanacağını iddia ediyor. Buna karşılık, seyahat eSIM kullanıcıları şu anda GB başına ortalama 5,50 dolar ödüyor. Bu da düzenli olarak seyahat eden kullanıcılar için %35 maliyet tasarrufu anlamına geliyor.

Bunların yanı sıra eSIM destekleyen cihazların sayısı da artıyor. Rapora göre ABD'deki cihazların yarısından fazlası bu yıl eSIM destekli gelecek.

eSIM Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır? Nasıl Kurulur?
MOBİL

eSIM Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır? Nasıl Kurulur?

eSIM Nedir? eSIM Ne İşe Yarar? eSIM Nasıl Alınır ve Nasıl Kurulur? - Günümüzde pek çok akıllı telefon üreticisi akıllı telefonlarında eSIM teknolojisine yer vermeye başladı.

Peki siz daha önce eSIM kullandınız mı? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR