Facebook Takip Et Tuşunu Test Ediyor

Facebook yeni bir özelliği hizmete açmaya hazırlanıyor

Facebook Takip Et Tuşunu Test Ediyor

Dünyanın en yaygın şekilde kullanılan sosyal medya servisi Facebook oldukça önemli bir eklentiyi kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Yıllardır bir dünya standardı haline gelen "Beğen" tuşu ile kullanıcılara diğer sosyal medya servislerden farklı bir deneyim yaşatan Facebook bu sefer en büyük rakiplerinden biri olan Twitter ile bağdaşlaşmış bir özelliği kendi bünyesine katmayı planlıyor. Twitter'ın Facebook'un beğen tuşu gibi kendine özdeşleşmiş özelliği olan "Takip Et" tuşu Facebook tarafından bazı kullanıcılar üzerinde test edilmeye başlandı.

Peki böyle bir adımın atılmasının arkasındaki neden neydi? Aslında aynı amaca hizmet eden beğen tuşunun yanında böyle bir eklentinin yer alacak olmasının nedeni Facebook'un her seviyeden kullanıcı tarafından kullanılması ve olası karışıklıkların önüne geçilmek istenmesi. Normalde beğen tuşunu kullanarak bir ürünün veya ünlünün Facebook sayfasını takip edebiliyorduk. Fakat Facebook'un uzun bir süredir hizmet vermesine rağmen hala beğen tuşunu kullanarak sayfanın takip edilebileceğini bilmeyen çok sayıda kullanıcı mevcut. Bu nedenle bu kullanıcılar için bu karışıklığı çözecek en doğru çözüm "Takip Et" tuşu olarak görülmüş.

Eğer ziyaret ettiğiniz Facebook sayfasının yanında bir "Takip Et" tuşu görürseniz bilin ki Facebook'un test programının bir parçasısınız.

Twitter'da Direkt Mesaj Göndermek Kolaylaşıyor

YORUMLAR