Facebook Uygulamasını Silenlere Yüzde 20 Batarya Ömrü Hediye!

Android deneyimi artırmak Facebook uygulamasını silerek daha iyi olabilir. Üstelik batarya ömrünüz de yüzde 20 artıyor.

Facebook Uygulamasını Silenlere Yüzde 20 Batarya Ömrü Hediye!

Facebook bir süredir Android ekosisteminde bulunan uygulamasında problem yaşıyor. Sosyal medya devi çalışanlarından Chris Cox, bulunduğu ekipteki çalışanları sorunları görmek ve kolay yoldan çözmek için Android'e geçmeye bile teşvik etmiş, fakat durum pek de istediği gibi olmamış. Öyle ki Tech World Zone tarafından yapılan bağımsız bir test, sorunların var olduğunu ve Android deneyiminin Facebook uygulamasını silerek daha iyi olabileceğini ortaya çıkardı. Üstelik batarya ömrünüz de yüzde 20 artıyor. 

Android Central'dan Russell Holly'de, Facebook uygulamasını telefondan kaldırdığında Android'in performansının önemli ölçüde arttığını fark edenlerden biri olarak dikkat çekiyor. Önce bir grup Reddit kullancısıyla birlikte, daha sonra kendi testleriyle konu üzerinde çalıştı ve uygulama silindiğinde daha iyi performans aldığını raporladı. Test için kullanılan Huawei Nexus 6P kullanıldı ve bu telefonda yüzde 20 daha fazla pil ömrüne sahip olunduğu da ortaya çıktı. 

Android'in pil ömrüne dair istatistiklerine baktığımızda Facebook'un çok fazla güç harcamadığı görünüyor. Ancak Facebook hem arka planda çalışıyor hem de uygulama açıkken çok fazla güç harcıyor. Yani bir çeşit yanıltma durumu söz konusu. Konuyla ilgili Facebook yetkilileri, "Android uygulamamızda hız sorunlarıyla karşılaşan kullanıcılar olduğunu duyduk. Bunu araştırıyoruz ve uygulamayı mümkün olduğunda sık güncelleyeceğiz. Performansı geliştirmeye odaklanıyoruz" dedi. Fakat bu konuda pil ömrü ile ilgili sorulara yanıt vermedi. 

Eğer siz de Facebook Android uygulamasının çok fazla pil ömrü harcadığını düşünüyorsanız, mobil tarayıcılardan sosyal medya platformuna ulaşabilirsiniz. Bakalım konuyla ilgili ilerleyen dönemlerde nasıl gelişmeler yaşanacak. 

Facebook Canlı Yayınlara Bağış Desteği Ekleyecek

Facebook, WhatsApp Kullanıcı Verilerini Toplamayı Durdurdu

YORUMLAR