FAST Limiti Artırıldı: Artık Daha Yüksek Para Transferleri Yapılabilecek!

Merkez Bankası, FAST ile para gönderme limitini artırdı. Artık para transferlerinde daha yüksek miktarlar gönderilebilecek. İşte detaylar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi'nde kapsamlı bir güncelleme gerçekleştirerek, işlem başına ödemelerin üst limitini yükseltti.

Bu önemli değişiklikle birlikte, kullanıcılar artık haftanın 7/24 istedikleri zaman, istedikleri kişilere veya kurumlara yeni üst limite kadar olan bakiyeleri EFT yapabilecekler.

FAST sistemi, herhangi bir zaman diliminde anında para transferini mümkün kılan bir ödeme sistemi olarak biliniyor. Güncelleme sonrasında işlem başına uygulanan yeni üst limit, finansal işlemleri daha esnek ve kullanıcı dostu hale getirecek.

Merkez Bankası Açıkladı: Üst Limit Artırıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi'nde yapılan değişiklikle ilgili yeni bir açıklama yayımladı. Merkez Bankası'nın internet sitesinde yayınlanan bilgilendirmeye göre:

Aralık 2023'te planlanıp FAST katılımcılarına duyurulduğu üzere; kullanıcıların FAST sistemine gösterdikleri ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önünde bulundurularak 4 Nisan 2024 itibarıyla FAST işlem tutar limitleri; para transferlerinde 50 bin liradan 100 bin liraya, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise 100 bin liradan 250 bin liraya yükseltilecektir.

Yapılan açıklamaya bakıldığında artık yeni üst limitin 100 bin TL'ye artırıldığını görüyoruz. FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 250 bin TL'ye kadar işlem yapılabileceği belirtildi.

Merkez Bankası Politika Faizi Kararını Açıkladı: Beklentilerin Üzerinde Bir Karar Çıktı!
Yaşam

Merkez Bankası Politika Faizi Kararını Açıkladı: Beklentilerin Üzerinde Bir Karar Çıktı!

Merkez Bankası, bugün açıklanacağı söylenen politika faizi konusundaki kararını açıkladı. En son faiz artırımı sonrası politika faizi %45'e çıkmıştı.

Bu açıklama ile birlikte FAST limiti, en son olarak 22 Aralık 2023 tarihinde değişikliğe uğramıştı. Bu güncelleme ile kullanıcılar daha büyük miktarlarda işlem yapabilme imkanına sahip olacak ve finansal işlemlerini daha kolay bir şekilde yönetebilecekler.