GDC Koronavirüs Endişeleri Nedeniyle Ertelendi

San Francisco’nun en büyük oyun etkinliği GDC, korona virüsü salgını nedeniyle ertelendi. 1988'den bu yana düzenlenen etkinliğin, bu yıl 16-20 Mart tarihleri arasında San Francisco'da gerçekleşmesi bekleniyordu

GDC 2020 Ertelendi

San Francisco’nun en büyük oyun etkinliği, koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. 1988'den bu yana düzenlenen etkinliğin, bu yıl 16-20 Mart tarihleri arasında San Francisco'da gerçekleşmesi bekleniyordu

GDC resmi internet sitesinde yayınladığı açıklamada, oyun geliştirme endüstrisindeki ortaklarıyla ve dünyanın dört bir yanındaki topluluklarla yakın görüşmelerden sonra, Oyun Geliştiricileri Konferansı'nı erteleme kararı aldıklarını açıkladı. Ayrıca, internet sitesinde yer alan açıklamada, geçen yılı, danışma kurulları, konuşmacılar, katılımcılar ve etkinlik ortaklarıyla konferansa hazırlanarak geçirdikten sonra, konferansı ertelemek zorunda oldukları için gerçekten üzgün oldukları ifade edildi.

GDC organizatörleri, yaz sezonunda bir GDC etkinliği yapmayı planladıklarını ve ayrıntıları kesinleştirmek için ortaklarla birlikte çalıştıklarını belirtti. Önümüzdeki günlerde planlar hakkında daha fazla bilgi paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

Bilet Ücretleri İade Edilecek

Bilet Ücretleri İade Edilecek

Konferansı düzenleyen organizasyon şirketi Informa, yaz sezonunda yapılması planlanan konferansa bilet aktarımı yapılıp yapılamayacağının henüz belli olmadığını, katılımcılara bilet ücretini iade etmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Geçen haftalarda Sony, Facebook, Electronic Arts, Kojima Productions, Unity, Amazon ve Epic gibi şirketlerin hepsi GDC katılımlarını geri çektiğini açıklamıştı. Her bir şirket, olayla ilgili sağlık ve güvenlik kaygılarını dile getirdi. GDC organizatörleri, yapılması planlanan etkinlik için grip sezonu protokolüne ilave olarak sağlık önlemlerini de içerecek şekilde, güvenlik protokolünün genişleteceğini açıkladı. Bakalım bu açıklamadan sonra, GDC katılımlarını geri çeken şirketler, tekrar etkinliğe katılacaklar mı?

YORUMLAR