Google Fotoğraflar'ı Silmek, Otomatik Fotoğraf Yüklemelerini Durdurmuyor

Google Fotoğraflar'ı Silmek, Otomatik Fotoğraf Yüklemelerini Durdurmuyor

Google'ın yeni fotoğraf uygulaması Google Fotoğraflar, çıkışından bu yana kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen pek çok kullanıcı kazanmakla birlikte pek çok da kullanıcı tarafından istenmiyor. Deneme amaçlı bir süre kullanan kullanıcılar ise uygulamayı silerek yollarına devam ediyor olsalar da dikkat etmeleri gereken önemli bir nokta var.

Google Fotoğraflar'ın ücretsiz olarak sınırsız depolama alanı sunmasından dolayı en büyük avantajı otomatik yedekleme ayarını aktif ederek cihazınızdaki tüm fotoğrafların yedeklenmesini sağlayabiliyorsunuz. Fakat bir süre uygulamayı deneyip memnun kalmayarak uygulamayı silerseniz, Google Fotoğraflar üzerinde aktif etmiş olduğunuz otomatik yedekleme özelliği cihazınızdaki tüm fotoğrafları yedeklemeye devam ediyor ve böylece internet kullanımızda kullanılmaya devam ediyor.

Kişisel olarak çok beğendiğim bir uygulama olan Google Fotoğraflar, hem fotoğraflar ile ilgili tüm işlemleri kolaylaştırıyor hem de fotoğraflarımın kaybolmaması için gerekli yedeklemeyi yapabiliyor. Web ve mobil cihazlarım üzerinden de ulaşabiliyor olmam en büyük artılarından bir diğeri. Fakat benim aksime memnun olmayan kullanıcılar uygulamayı silerek Android cihazlarda standart olarak gelen 'Galeri' sistemine geri dönmek istiyor. Böyle bir durumda eğer Google Fotoğraflar üzerinde otomatik yedeklemeyi aktif ettiyseniz, uygulamayı tek başına silmeniz fotoğraf yüklemelerini durdurmuyor. Bu nedenle bu sorunu çözebilmek için Google Ayarları menüsüne girerek Google Fotoğraflar Yedekleme kısmından otomatik yüklemeyi pasif etmeniz gerekiyor. Böylece cihazınızın otomatik fotoğraf yüklemelerini durdurmuş olabilirsiniz.

Mobil cihazlarınız üzerinde Google Fotoğrafları otomatik yükleme ile kullanmaya başladıysanız ve kullanmaktan vazgeçtiyseniz, uygulamayı silmeniz, Google Drive ve Google Plus uygulamalarını pasif etmeniz bile fotoğraf yüklemelerini durdurmuyor. Basit olarak fotoğraf yükleme ayarını Google hesabınızdan alan uygulamanın otomatik olarak yedekleme yapmaması için tek yok Google Hesap Ayarları menüsüne girip, seçeneği pasife çekmek. Her ne kadar zor bir işlem olmamasına rağmen, uygulamanın silinmesi ile birlikte de otomatik yüklemenin kapanması gerektiğini düşünüyorum. Sizin bu konu hakkındkai görüşleriniz neler?

Acele Etmeyin, PC'nizi Windows 10'a Hemen Yükseltmeyin

Barış YANIK
Barış YANIK - | Mobil

YORUMLAR