Google Pixel 7a, Samsung'a Ait Bir Ekranı Kullanacak

Google Pixel 7a ile ilgili söylentiler çığ gibi büyüyor ve görünüşe göre Google, yeni telefonunda Samsung ekranı kullanmayı planlıyor. İşte detaylar!

Google Pixel 7a, Samsung'a Ait Bir Ekranı Kullanacak

Google Pixel 6a, daha yüksek yenileme hızı ekranına sahip olmadığı için zamanında oldukça eleştirilse de kendisi en iyi orta sınıf akıllı telefonlardan biri. Tabii burada önemli nokta, Pixel 7a'yla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktıkça, halefi yenileme hızı konusunda akıldaki bilinenleri değişebilir.

Haber, daha önce söylentilere göre Google Pixel 7 Ultra ("Lynx" kod adlı) hakkında bilgiler paylaşan ve lansman öncesinde Google Tensor G2 işlemcinin ilk ayrıntılarını paylaşan geliştirici Kuba Wojciechowski'den geliyor.

Wojciechowski, son tweetlerinden birinde, Pixel 7a'nın kablosuz şarjın yanı sıra 90Hz bir ekrana ve yeni bir çift arka kamera setine sahip olacağını belirtti. Wojciechowski'ye göre 90Hz panelin Samsung tarafından geliştirilen 1080p bir ekran olduğu bildiriliyor. Google'dan bunu görmek ilginç çünkü 90Hz desteği Pixel 6a'ya dâhil edilmediği için çok fazla eleştiri almıştı (görünüşe göre ekranın 90Hz'de çalışabilmesine rağmen).

Pixel 7a, 2023 Yılında Piyasaya Sürülecek

Geliştirici, Pixel 7 Ultra ("Lynx" kod adlı) olduğuna inandığı şeyle ilgili daha önceki tahmininin aslında Pixel 7a'yı ifade ettiğini de açıkladı.

Benzer şekilde, Pixel 7a'nın arkasında iki yeni görüntü sensörü, bir IMX712 ultra geniş lens ile birleştirilmiş bir IMX787 geniş açılı lens kullandığı söyleniyor. İlki, mevcut IMX363 sensörüne kıyasla önemli bir yükseltme olarak geliyor ve Wojciechowski, bunun Pixel 7a'yı 2023'te en iyi orta sınıf akıllı telefonlar arasında seçim yapmak için uygun bir seçenek hâline getirebileceğini ima ediyor.

Pixel 7a isimli cihaz hakkında yakında Google tarafından çok daha fazlasını duyacağım kesin ama şimdilik elimizdeki bilgilerle yetinmemiz gerekiyor.

YORUMLAR