Influencer'lara Yeni Düzenleme: Artık Sertifika Gerekecek!

Influencer'lara yönelik yeni bir düzenleme kapsamında artık iş birlikleri ve reklamlar için sertifika gerekecek. İşte detaylar!

Influencer'lara Yeni Düzenleme: Artık Sertifika Gerekecek!

Tüketicinin korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında Ticaret Bakanlığı, Influencer'lara yönelik yeni bir sertifika düzenlemesi getiriyor.

Ticaret Bakanlığının 2024-2028 Stratejik Planı'na göre tüketicilerin korunmasına yönelik faaliyetler önümüzdeki süreçte artırılacak. Günümüz gelişmeleri baz alınarak mevzuatlar gözden geçirilecek.

Özellikle sosyal medyada yer alan reklamlara yönelik tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı uygulamalara sürükleyen konularda çalışmalar yürütülecek.

"Influencer Sertifika Programı Projesi" Hayata Geçiriliyor

Influencer'lara Yeni Düzenleme: Artık Sertifika Gerekecek!

İnsanların internet alışverişlerinde önemli rol oynayan Influencer'lar için yeni bir denetim mekanizması hayata geçirilecek. Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu iş birliğinde "Influencer Sertifika Programı Projesi" başlatılacak.

Bu yeni projje ile birlikte sertifika sahibi Influencer'ların sorumluluk içerisinde hareket ettiğine yönelik reklam verenlere bakanlık tarafından bir güvence verilmesi sağlanacak.

E-ticarette yer alan "Güven Damgası" modelinin benzeri olan bu düzenleme, sertifikası olan Influencer'ların takipçilerinde güven duygusu pekiştirilmesini amaçlıyor. Böylelikle Influencer'ların takipçileri, reklamlar konusunda daha bilgi sahibi olmuş olacak ve rahatlıkla güvenebilecek.

Influencer Nedir? Ne Demek? Nasıl Olunur?
SOSYAL MEDYA

Influencer Nedir? Ne Demek? Nasıl Olunur?

Influencer nedir? Influencer ne demek? Influencer nasıl olunur, ne kadar kazanır? Bu sorular, sosyal medya kullanıcılarının en az bir kez denk geldiği bir terim olan Influencer hakkında en çok sorulan soruların başında geliyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR