Bir Ülkede iPhone Yasaklandı: Hükümet Yetkililerine Talimat Verildi

iPhone'u yasaklama kararı alan bir ülke, hükümet yetkililerine iPhone'ları değiştirmeleri için 1 Nisan tarihine kadar süre verdi. Peki, bu kararın sebebi nedir?

Bir ülke, iPhone yasağı ile gündeme geldi. Hükümet yetkililerine belirtilen tarihe kadar iPhone yerine farklı bir akıllı telefon kullanmalarına yönelik bir talimat verildi. Yaşanan gelişmeye ilişkin ayrıntılar haberimizde.

Hangi Ülkede iPhone Yasaklandı?

Kommersant isimli gazetenin haberine göre Rusya Devlet Başkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Sergey Kiriyenko, düzenlenen bir toplantı esnasında hükümet yetkililerini iPhone kullanmamaları konusunda bir talimat verdi.

Yetkililerin 1 Nisan tarihine kadar iPhone'larını değiştirmeleri gerektiği belirtildi. Apple marka ürünlerin Batılı istihbarat teşkilatlarına karşı savunmasız olduğu iddia edildi. Bu sebepten ötürü hükümet yetkililerinin farklı marka telefon kullanmaları isteniyor.

Söz konusu yasağın hem Moskova'da görev alan yetkilileri hem de bölgesel yönetimlerde görevli olan siyasileri kapsayacağı ifade edildi. Toplantı sırasında iPhone için "Ya atın ya da çocuklara verin" sözleri de kullanıldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz yıl içerisinde internetten bir video paylaşmıştı. Paylaşılan videoda Bakan Lavrov'un masasında Apple Watch benzeri bir akıllı saat ve iPhone yer alıyordu. Bu durum, sosyal medyada gündem olmuştu.

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları
MOBİL

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları

iPhone 15 serisi özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor. Peki, 2023 yılında piyasaya sürülen telefon serisi dört farklı modelden oluşuyor.

Rusya tarafından 1 Nisan tarihinden itibaren uygulanacak karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR