James Webb Uzay Teleskobu, Uranüs'ün Çarpıcı Halkalarını Görüntüledi!

James Webb Uzay Teleskobu, bu zamana kadar çektiği eşsiz görüntülere bir yenisini daha ekledi. İşte detaylar!

James Webb Uzay Teleskobu, Uranüs'ün Çarpıcı Halkalarını Görüntüledi!

James Webb Uzay Teleskobu'ndan Uranüs'ün çarpıcı halkalarını gösteren yeni bir görüntü yayınlandı.

Bu halkaları görünür ışık dalga boyunda görmek zor olsa da halkalar, Webb'in araçlarının çalıştığı kızılötesi dalga boyunda parlak bir şekilde parlıyor.

Görüntü Webb'in NIRCam aracı kullanılarak çekildi ve halkaları bu yılın başlarında yayınlanan Uranüs'ün önceki bir Webb görüntüsünden bile daha ayrıntılı olarak gösteriyor.

Uranüs'ün Çarpıcı Halkaları Görüntülendi

Uranüs'ün bu yeni görüntüsü, önceki görüntüye ek bir dalga boyu ekleyerek, gezegenin yüzeyine yakın, bulutların sadece birkaç yüz kilometre üzerindeki çok soluk bir halka olan ve nadiren görülen Zeta halkası da dâhil olmak üzere halkaların daha detaylı incelenebilmesine yardımcı oluyor.

Görüntüde ayrıca gezegenin 27 uydusundan bazıları halkaların dışında, bazıları da halkaların içinde yer alıyor.

Görüntü ayrıca gezegenin yüzeyindeki özellikleri, özellikle de kutup buz örtüsünü ortaya koyuyor. Parlak beyaz nokta buz örtüsünün merkezi, bunun etrafındaki daha koyu alan ise örtünün alt kısmı olarak paylaşılan görüntüde yer alıyor.

James Webb Uzay Teleskobu Hakkında Neler Biliyoruz?
Yaşam

James Webb Uzay Teleskobu Hakkında Neler Biliyoruz?

Evrenimiz hiç şüphesiz oldukça büyük ve keşfedilmeye açık bir konu. Şimdiye kadar dünya dışında birçok araştırma yapan bilim insanı veya felsefeci diyebileceğimiz düşünürler birçok öngörüde bulunmuştur.

Peki siz yayınlanan bu görüntü hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR