Curiosity Uzay Aracı, Mars'tan 360 Derecelik Selfie Gönderdi

5 Ağustos 2012 tarihinde Kızıl Gezegen'in yüzeyine iniş yapan Curiosity isimli uzay gezgini, Mars'tan 360 derecelik selfie gönderdi. İşte fotoğrafın detayları!

NASA'nın (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) Curiosity isimli uzay aracı, Mars'tan 360 derecelik selfie gönderdi. Gönderilen özçekim fotoğrafı, çok sayıda kişi tarafından yoğun ilgi gördü. NASA tarafından yayımlanan görsele ilişkin merak edilen detaylar haberimizde.

 Mars'tan 360 Derecelik Selfie Gönderildi

Curiosity isimli uzay gezgini, 5 Ağustos 2012 tarihinde Kızıl Gezegen'in yüzeyine iniş yaptı. Uzay aracı, NASA'da görevli bilim insanlarının Mars ile ilgili daha fazla bilgi öğrenmesine yardımcı olan verileri ve görüntüleri gönderiyor.

Yeni Ötegezegen Keşfedildi: 1 Yıl Sadece 8 Saat!
Bilim

Yeni Ötegezegen Keşfedildi: 1 Yıl Sadece 8 Saat!

Bilim insanları tarafından yeni ötegezegen keşfedildi. Dünya'da zamanın su gibi akıp gittiğini hissediyor, zamanın nasıl geçtiğinin farkında bile olmadığınızı düşünüyorsanız bir de GJ 367b isimli bu gezegene gittiğinizi düşünün.

Yaklaşık olarak 3 metre uzunluğundaki uzay gezgininde çok sayıda kamera yer alıyor. Bu kameralar sayesinde Kızıl Gezegen'de bazı görüntüleri kaydedebiliyor ve kaydettiği görüntüleri NASA ile paylaşabiliyor.

Curiosity, geçtiğimiz günlerde 360 derecelik bir özçekim fotoğrafı gönderdi. Araç, kendi görüntüsünü çekebilmek için Mars Hand Lens Imager (MAHLI) isimli kamerayı kullandı. MAHLI, bir jeologun el merceğine benzetebilir ve tipik olarak Mars kayalarındaki menarallerin, dokuların ve yapıların yüzey tabakasını yakından görüntülemek için kullanılır.

Curiosity Rover isimli resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan selfie, 20 Kasım 2021 tarihinde çekilen 81 ayrı görüntüden oluşuyor. Fotoğrafta Curiosity ile birlikte Mars'In bazı manzaralarına göz atabilirsiniz. Gezicinin arkasında yer alan kaya yapısı "Greenheugh Pediment", sağdaki ise "Rafael Navarro Mountain" olarak isimlendiriliyor.

Sosyal medya platformu üzerinden paylaşılan özçekim gönderisi yoğun ilgi gördü. Curiosity isimli uzay gezgini tarafından kayıt altına alınan selfie fotoğrafına aşağıda yer alan tweet üzerinden göz atabilirsiniz.

Mars'ta Kalınabilecek Süre Belli Oldu

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırma, bir insanın Kızıl Gezegen'de kalabileceği maksimum görev süresinin 4 yıldan daha az olması gerektiğini ortaya çıkardı. Bu, radyasyona maruz kalma tehlike seviyesinin güvenli seviyede kalmasını sağlayabilir.

Dünya, insanları radyasyondan koruyan bir manyetosfere sahip olduğu için gezegen sınırları içinde bu tür tehlikeler insan için şu anlık risk oluşturmuyor ancak Kızıl Gezegen'de yapılacak bir seyahat, Dünya'nın sınırlarının dışına çıkılarak gerçekleştirileceğinden sahip olunan güvenliğin de yok olmasına neden olabilir ve bu da radyasyona maruz kalınmaya başlanacağı anlamına gelir.

Uzay gemilerini ve astronotları radyasyondan korumak için koruyucu teknoloji mevcut olması sayesinde araştırmacılar mevcut teknolojiden yararlanarak Mars'a gidiş ve dönüşte astronotların ne kadar radyasyona maruz kalabileceğini değerlendirdi.

YORUMLAR