Maskeler, İki Tür Gribe Son Vermiş Olabilir!

Sosyal mesafe ve maske kuralları ile birlikte en son grip mevsiminde gözlemlenen grip enfeksiyonlarının sayısı önemli bir düşüş gösterdi.

Maskeler, İki Tür Gribe Son Vermiş Olabilir!

Dünya genelinde aşılara yapılan yatırımlar ile birlikte, maske kurallarının kademeli olarak gevşemeye başladığını görüyoruz. Öte taraftan araştırmalar, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişinin, özellikle hasta olduklarında maske takmaya devam edeceklerini işaret ediyor.

Nitekim sosyal mesafe, sosyal uzaklaşma ve yüz maskesi kuralları ile birlikte geçirdiğimiz en son grip mevsiminde, gözlemlenen grip enfeksiyonlarının sayısı önemli bir düşüş gösterdi. Grip enfeksiyonları düşmekle kalmadı, başta 3c3.A yani H3N2 ve B/Yamagata olmak üzere iki tür grip neredeyse ezici bir sona yaklaştı.

1 Haziran İçişleri Bakanlığı Genelgesi Yayınlandı
Bilim

1 Haziran İçişleri Bakanlığı Genelgesi Yayınlandı

1 Haziran İçişleri Bakanlığı Genelgesi yayınlandı. Genelge ile birlikte akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan yeni kurallar detaylandırıldı.

Alınan Önlemlerle İki Tür Grip Baskılandı!

Pandeminin kişisel yaşamımız üzerinde önemli etkileri oldu:

Yüz maskeleri büyük ölçüde yasaklandı, kapsamlı sosyal mesafe ve sosyal uzaklaşma tedbirleri uygulandı, seyahat kısıtlamaları getirildi, yasaklar uygulandı ve insanlar sık sık ellerini yıkamaya başladı. Bu koşullarda grip ve soğuk algınlığının kayda değer şekilde ortadan kaybolması, pek de şaşırtıcı değil.

Dünya genelinde grip enfeksiyonlarını kaydetmek için ortak bir veri tabanı kullanılır. H3N2 olarak da bilinen 3c3.A gribi, en son Mart 2020 tarihinde bu veri tabanına işlenmiş gibi gözüküyor. Benzer bir durum, B/Yamagata olarak bilinen bir Influenza B türü için de geçerli.

Tabii ki sadece bu veri tabanından yola çıkarak bu grip virüslerinin tamamen ortadan kalktığını söyleyemeyiz. Hala buralarda bir yerlerde dolaşıyor olabilirler ancak görülme sıklıklarının kayda değer ve tatmin edici bir şekilde düştüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz.

Grip Aşısı Olmak Koronavirüse Karşı Direnç Sağlar mı?
Bilim

Grip Aşısı Olmak Koronavirüse Karşı Direnç Sağlar mı?

Grip aşısı olmak, COVID-19'a karşı koruma sağlar mı? Michigan Üniversitesinde görevli bilim insanları tarafından konu ile ilgili oldukça önemli bir araştırma gerçekleştirildi.

Peki siz bu araştırma hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce hastalıklarda maske kullanımı, koronavirüs pandemisinden sonra da devam etmeli mi? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR