Microsoft, Nintendo’ya Satın Alma Teklifi Götürdü!

Microsoft yaklaşık 20 yıl önce Nintendo'ya satın alma teklifi götürdü. Peki, teknoloji devinin bu teklifi karşısında Japonya merkezli firma ne tepki verdi?

Microsoft yaklaşık olarak 20 yıl önce Nintendo’yu satın alsa şu an video oyunlarının son durumu nasıl olurdu? Teknoloji devinin teklifini öğrenen oyuncuların birçoğu oyun dünyasının şimdiki oyun dünyası ile çok farklı olacağını düşündü. Şirket görünüşe göre geçmişte Japonya merkezli şirkete teklif götürdü ancak teklif istediği şekilde değerlendirilmedi.

Microsoft Neden Nintendo’yu Satın Almak İstedi?

Bloomberg’ün 6 Ocak 2021 tarihinde yayına aldığı Xbox’ın 20. yıl dönümüne ilişkin yazıda teknoloji devinin Xbox’ın oyun sektöründeki konumunu güvende tutmak için video oyunları ile tanınan Japonya merkezli şirkete teklif götürdü. Şirketin satın alma teklifinde bulunmasının nedeni ise şirketin teklifi değerlendirmeyi düşünüp düşünmeyeceklerini öğrenmekti.

Şirketin eski üçüncü şahıs ilişki yöneticisi Kevin Bachus’a göre iki şirket arasında düzenlenen bu toplantı çok iyi gitmedi. Bachus, şirketin CEO adayı Steve Ballmer’ın satın alma teklifini değerlendirip değerlendirmeyeceklerini görmek için satın alınmak istenen şirket ile görüşme ayarladığını söyledi. Bachus’a göre şirkete yapılan teklif ile dalga geçildi.

Bachus, “Birisinin size bir saat güldüğünü hayal edin. O toplantı da öyle geçti” sözlerini kullanarak Ballmer’ın karşılaştığı tepkinin nasıl bir tepki olduğunu gözler önüne serdi.

Toplantının üzerinden bir süre geçtikten sonra Bob McBreen şirketin Xbox’ın oynanacak Nintendo oyunlarının donanımını geliştireceği ortak bir girişimin ayrıntılarını ele almak için Ocak 2000’de Japonya merkezli şirket ile bir araya geldiğini açıkladı ancak bu toplantıdan da hiçbir sonuç alınamadı.

McBreen, Ocak 2000 tarihinde ortak girişimin ayrıntılarını ele almak için Japonya merkezli firmanın teknoloji devinin şirketine geldiğini söyledi. McBreen’a göre Xbox’ın tüm teknik özellikleri verilmişti. Teknoloji devine göre şirketin asıl sorunu donanım özellikleriydi. Şirketin Mario ve benzeri video oyunlarında çok başarılı olduğunu fakat donanım kısmında yeterince iyi olmamasından ötürü işin donanım kısmını kendilerinin üstlenmesini istedi. Bu teklif de önceki tekliflerde de olduğu gibi başarısızlıkla sonuçlandı ve Japonya merkezli şirket yoluna tek devam etti.

Siz Microsoft’un Japonya merkezli şirketi satın alma girişimleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki bütün görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

2020'nin En Çok Kazandıran Dijital Oyunları Belli Oldu
OYUN

2020'nin En Çok Kazandıran Dijital Oyunları Belli Oldu

Geçtiğimiz yıl oyun sektörü açısından oldukça kazançlı bir yıl oldu. SuperData tarafından açıklanan yeni rakamlar ile 2020'nin en çok kazandıran dijital oyunları ortaya çıktı.

YORUMLAR