Microsoft'un Edge Tarayıcısı Hayal Kırıklığı Yaşatıyor

Windows 10 ile piyasaya sürülen Microsoft Edge internet tarayıcısı sürekli çöküşüne devam ediyor.

Microsoft'un Edge Tarayıcısı Hayal Kırıklığı Yaşatıyor

Windows 10 işletim sistemiyle hayatımıza giren ve İnternet Explorer'ın eksiklerini gidermesi için piyasaya sürülen Microsoft Edge internet tarayıcısı bir türlü istenilen rakamlara ulaşamıyor.

Bundan 6-7 yıl öncesinde kadar en fazla kullanılan tarayıcı olan İnternet Explorer, Chrome ve Opera gibi daha hızlı tarayıcıların ortaya çıkmasıyla gözden düştü ve tercih edilmemeye başlandı. Bu durumu tersine çevirmek isteyen Microsoft Windows 10 ile birlikte Microsoft Edge tarayıcısını piyasaya sürdü. İlk başlarda hızlı olması ve Windows 10 ile tamamen uyumlu olması nedeniyle yüksek beklentilerin yüklendiği bu tarayıcı ne yazik ki şirketin beklentilerini bir türlü karşılayamadı.

Tarayıcı kullanımlarına dair gelen raporlarda ise Microsoft Edge'nin açık ara çöküşte olduğu görülüyor. Net Applications'tan alınan verilere göre Edge kullanan Windows 10 kullanıcılarının Ağustos ayındaki oranı yüzde 39 civarındayken bu oran Kasım ayında yüzde 31'e kadar gerilemiş durumda. Bir başka analiz şirketi StatCounter'ın verileri ise Dünya genelindeki düşüşe dikkat çekiyor. Verilere göre ise Ağustos ayında yüzde 15 olan Edge kullanıcısının Kasım ayında yüzde 12.9'a gerilemiş olduğu söyleniyor.

Genel olarak verilere bakıldığında oranlar farklı olsa da ortaya çıkan sonuç değişmiyor. İlk olarak "merak edildiği" için kullanıldığı düşünülen Microsoft Edge'nin daha sonralarda performans eksikliği yada diğer Opera ve Chrome tarayıcılarında verdiği rahatlığı vermediği gibi nedenlerle kullanım oranının düştüğü açıkca görülüyor. İnternet Explorer ile gelen kötü imaj Microsoft Edge ile devam edecek gibi duruyor. 

Microsoft Edge Tarayıcıyı Kullanmak İçin 7 Önemli Sebep

Windows 10'a Gelen Yeni Tarayıcı Microsoft Edge'i Deneyin!

YORUMLAR