Nexus 4'ün Fiyatı Her Ülkede Aynı Değil

Nexus 4’ün fiyatı bizleri heyecanlandığı gibi olmadı. Google ve LG işbirliği ile geliştirilen yeni Nexus modeli Nexus 4’ün fiyatı ilk açıklandığında bu telefona sahip olmak isteyen herkes çok mutlu olmuştu. Öyle ki böyle bir cihaz için Google yaptığı açık

Nexus 4'ün Fiyatı Her Ülkede Aynı Değil

Nexus 4’ün fiyatı bizleri heyecanlandığı gibi olmadı. Google ve LG işbirliği ile geliştirilen yeni Nexus modeli Nexus 4’ün fiyatı ilk açıklandığında bu telefona sahip olmak isteyen herkes çok mutlu olmuştu. Öyle ki böyle bir cihaz için Google yaptığı açıklamada etiket fiyatını sadece 299 Dolar olarak belirlemişti, bu gerçekten de böylesi bir cihaz için oldukça uygun bir rakamdı. Ancak her şey istenen gibi olmadı ve Nexus 4’ün bu fiyatı her yerde geçerli değil.

Belirtilen ilk fiyat olan 299 Dolar aslında birçok ülkede geçerli ancak bu ülkeler Google Play Mağazası’ndan cihazı satın alabildiğimiz ülkeler. Yani Nexus 4’ü Google Play Mağazası’ndan aldığımız zaman 299 Dolarlık bu uygun fiyat geçerli oluyor. Ne yazık ki her ülkede Google Play Mağazası’ndan böyle cihaz satışı gerçekleşmiyor, o ülkelerden birisi de Türkiye.

Google Play Mağazası’ndan doğrudan satış yapılamayan Türkiye gibi ülkelerde (Bu ülkelere İspanya ve İtalya gibi büyük ülkeler de dahil) fiyat iki katına çıkıyor. Eğer siz de Nexus 4’ün 8 GB’lık modeline sahip olmak istiyorsanız 768 Doları gözden çıkarmalısınız. Bu fiyat artığının LG’den kaynaklandığı söylenirken Google veya LG konu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

YORUMLAR