Oculus Quest 2 Ortaya Çıktı: 4K Ekran ve Gelişmiş Oyun Deneyimi

Facebook'un yeni Oculus Quest 2 VR gözlüğü tüm detaylarıyla sızdırıldı. Oculus Quest 2 4K ekran deneyimi ve kendine özel Qualcomm yonga setiyle dikkat çekiyor.

16 Eylül'de yapılacak olan Facebook Connect geliştirici konferansından önce Facebook Blueprint'te bir çift video sızdırıldı ve yeni Oculus Quest 2 VR gözlüğüyle ilgili tüm bilgiler ortaya çıkmış oldu.

Oculus Quest 2 teknik özellikleri

Facebook'un sızdırdığı videolara göre Oculus Quest 2, iki kat CPU ve GPU performansı sunan Qualcomm XR-2 yonga setiyle gelecek. Ayrıca neredeyse 4K ekran deneyimi yaşatmayı planlayan VR gözlüğün şimdiye kadarki en gelişmiş hepsi bir arada VR sistemi olduğu belirtiliyor.

Facebook'un Oculus Quest 2 cihazı 6GB RAM ve isteğe bağlı 256GB dahili depolama alanı içerecek. Facebook videoları ayrıca kulaklık ve kontrol cihazlarının öncekinden daha hafif ve daha rahat olduğunu iddia ediyor. 

Videolar yeni VR başlık hakkında pek çok yeni ayrıntı sağlasa da hala ekran yenileme hızı bilinmiyor. Önceki raporlar daha yumuşak hareketler için 72 Hz'den 90 Hz'e ve hatta 120 Hz'e yükselebileceğini belirtiyordu. Ayrıca kulaklığın boyutundan veya ağırlığından da bahsedilmiyor.

Oculus'un kullanımlarını daha rahat hale getirmesi için yeni ergonomiye sahip bir çift güncellenmiş kontrol cihazından da bahsediliyor. Oculus Link desteği Quest 2 ile geri dönüyor ve bu sayede VR gözlüğü bilgisayara bağlayabilir ve bilgisayar tabanlı VR oyunları oynayabileceksiniz.

Facebook, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Reklam Eğitimleri Vermeye Başlıyor
TEKNOLOJİ

Facebook, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Reklam Eğitimleri Vermeye Başlıyor

Facebook, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle yerel kalkınmayı desteklemek için başlattığı Facebook ve Instagram Reklamları Eğitim Programı için kayıtları açtı.

Fiyatı ve çıkış tarihi

Oculus Quest 2'nin fiyat etiketi kaldırılan bir Walmart listesinde  256GB varyantının 399 dolara satılabileceği şeklindeydi. 16 Eylül'de yapılması planlanan Facebook Connect konferansıyla Oculus Quest 2 hakkında detaylı bilgilere erişebileceğiz, takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR