Oxford Sözlüğü Yılın Kelimesi Belli Oldu: Ne Anlama Geliyor?

Oxford Sözlüğü, her sene olduğu gibi bu senenin de kelimesini duyurdu. Peki seçilen kelime ne anlama geliyor? Finalistler arasındaki kelimeler hangileri?

Oxford Sözlüğü her sene Aralık ayında "Yılın Kelimesi"ni seçiyor. Geçtiğimiz sene sözlük editörlüğü 3 kelime belirlemiş ve bu kelimeler, yılın kelimesi seçimi halk oylamasına açılmıştı.

2022 yılında #IStandWith, Goblin Mode ve Metaverse kelimeleri arasından seçilen ise Goblin Mode olmuştu. Oxford Sözlüğü 2023 yılı için seçilen kelimeyi de duyurdu.

Son Zamanların Popüler Kelimesi: Red Flag Ne Demek?
Yaşam

Son Zamanların Popüler Kelimesi: Red Flag Ne Demek?

Son zamanlarda sosyal medyada ya da internet sitelerinde görmüş olabileceğiniz bir kelime olan “red flag” sıkça kullanılan bir sözcük haline geldi.

2023 Yılının Kelimesi: Rizz

Tıpkı geçen sene olduğu gibi bu sene de halk oylaması ile yılın kelimesine karar verildi. 8 farklı kelime seçen editörler, bunların arasından bir seçim yapılmasını istedi. Halk ise bu kelimeler arasından seçim yaparak en popüler kelimenin "rizz" olduğuna karar verdi.

Dil uzmanları tarafından seçilen "rizz" kelimesi, hem oy sayıları hem de kelimeler hakkındaki yorumları göz önünde bulundurularak birinci sıraya yerleşti. Özellikle son 1 sene içerisinde popülerleşen kelimeye, sosyal medyada oldukça sık denk geliniyor.

Instagram, TikTok ve X'te rastladığımız kelime, birinin "çekici, karizmatik" olduğunu ifade etmek için kullanılıyor. Örneğin "rizz"i olan biri sosyal medyada "partnerini cezbetme yeteği olan kişi" şeklinde kabul ediliyor.

2021 yılında Kai Cenat isimli Twitch yayıncısı ve YouTuber tarafından ortaya atılan ve sonrasında popülerleşen bu kelime, şimdi 2023'ün kelimesi ünvanını aldı.

Finalde Yer Alan Kelimeler

  • Prompt
  • Situationship
  • Swiftie
  • Beige Flag
  • De-influencing
  • Heat Dome
  • Parasocial

YORUMLAR