Qualcomm'un Yeni Amiral Gemisi Çipi Geliyor: Önümüzdeki Hafta Piyasaya Sürülebilir!

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4 öncesi MediaTek ile rekabeti kızıştıracak Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisini tanıtmaya hazırlanıyor.

Mobil işlemci pazarındaki rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Bir yandan MediaTek, en çok kullanılan yonga seti üreticisi olarak zirvede yer alırken, diğer yandan da Qualcomm maksimum performans arayanların gözdesi olarak karşımıza çıkıyor. 

Ancak MediaTek performans konusunda da liderliği almaya kararlı. Hatta şirket kısa süre önce vivo X100 Pro'da kullanılan Dimensity 9300 ile bunu başardı ve AnTuTu'da geçici olarak da olsa liderliği aldı.

Yine de Qualcomm'un bu duruma izin verme niyeti yok ve işlemci ailesini yeni Snapdragon 8s Gen 3 ile güçlemdirmeye kararlı.

Sızıntılara Göre Snapdragon 8s Gen 3 Özellikleri

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Snapdragon işlemcilerle akıllı telefon pazarında performans rekorları kıran Qualcomm, ürün ailesini genişletmeye devam ediyor. Hatt şirket şu anda Snapdragon 8 Gen 4 adında Android'in yeni amiral gemisi olması beklenen bir işlemci üzerinde çalışıyor. 

Ancak farklı fiyat segmentlerinde kendine yer bulmak isteyen Qualcomm, öncesinde Snapdragon 8s Gen 3 isminde bir işlemci piyasaya sürecek. Kısa süre önce ortaya çıkan sızıntılar, şirketin işlemciyi yakın zamanda tanıtacağını ve 8 Gen 4 çıkana kadar piyasadaki en güçlüsü olacağını gösteriyor.

Peki Snapdragon 8s Gen 3 özellikleri neler? Aslına bu konuda net bir bilgimiz yok. Ancak ortaya çıkan sızıntılar işlemcinin frekans hızı, çekirdek sayısı ve çekirdek mimarisi hakkında bize bilgi veriyor. 

  • 3.01 GHz
  • Cortex-X4 Prime çekirdeği
  • 2,61 GHz saat hızına sahip dört Cortex-A720 performans çekirdeği
  • 1,84 GHz saat hızına sahip üç Cortex-A520 verimlilik çekirdeği

Qualcomm Snapdragon 865 Kullanan Telefonlar
MOBİL

Qualcomm Snapdragon 865 Kullanan Telefonlar

Qualcomm Snapdragon 865 kullanan telefonlar listemiz yayında. Snapdragon 865 işlemcili telefonlar listesinde farklı birçok marka var.

Tüm bu özelliklere ek olarak ortaya çıkan diğer sızıntılardan ve güncel trendlerden yola çıkarak Snapdragon 8s Gen 3'ün yapay zeka özelliklerine de sahip olacağını tahmin etmek mümkün. Yine de tüm detaylar için işlemcinin tanıtılmasını beklememiz gerek. 

YORUMLAR