Samsung Exynos 5 Octa, Qualcomm Snapdragon 600'ü Geçti

Samsung'un Galaxy S4 modelinde kullanacağı Exynos 5 Octa ve Snapdragon 600 işlemci modelleri arasında performans farkları olduğu ortaya çıktı.

Samsung Exynos 5 Octa, Qualcomm Snapdragon 600'ü Geçti

Samsung Galaxy S4 bildiğiniz gibi farklı ülkelerde farklı işlemciler ile piyasaya sürülecek ve bazı modellerde Samsung Exynos 5 Octa işlemci olurken bazılarında ise Qualcomm Snapdragon 600 işlemci yer alacak. Tabii ki bu durum hangi versiyonun en iyi performansa sahip olacağı sorusunu da akıllara getiriyor.

Yapılan benchmark yani performans testleri sonuçlarına göre Exynos 5 Octa işlemcili sürüm Snapdragon 600'den çok daha yüksek performans elde ediyor. Testlerde kullanılan cihazlar LTE'siz 1.6 Ghz Exynos 5 Octa, LTE'li 1.9 Ghz Snapdragon 600 ve LTE'li 1.8 Ghz Exynos 5 Octa Galaxy S4 cihazlar arasında gerçekleştirilmiş.

SamMobile tarafından yapılan AnTuTu testlerine göre Exynos 5 Octa sahibi olan model 28018 puan alırken Snapdragon 600 işlemcili model 23607 puanda kalmış durumda. Her ne kadar günlük kullanım sırasında bu fark kendini hissettirmeyecek olsa da özellikle işlemci yoğun çalışan uygulamalarda hissedilir seviyeye gelmesi bekleniyor.

Samsung LG'nin gerisinde mi kalıyor?

YORUMLAR