Samsung Galaxy S4'ün Temel Özellikleri Gün Yüzüne Çıktı

Samsung Galaxy S4'ün sahip olduğu özelliklerin AnTuTu kıyaslama sitesi tarafından elde edildiği belirtildi.

Samsung Galaxy S4'ün Temel Özellikleri Gün Yüzüne Çıktı

Galaxy S4 isimli Samsung’un yeni ve büyük beklentilerin hakim olduğu akıllı telefonun tanıtılmasına sayılı günler kaldı. Özellikleri çok merak edilen cihazın neredeyse tüm özelliklerine AnTuTu isimli kıyaslama mecrası ulaştı.

Elde edilen özellik bilgilerine hemen değinecek olursak ve genel bir ön değerlendirme yapacak olursak Galaxy S4’ün beklendiği geleceği anlaşılıyor.

Exynos 5410 model yonga setinin yer alacağı tespit edilen telefonda dört çekirdekli 1.8 GHz frekansında işlem yapan bir işlemci yer alacak. Ekran işlemcisi olarak PowerVR SGX 544MP kullanılıyor.

GalaxyS4’ün işletim sistemi bölümündeyse Android 4.2 Jelly Bean saptanıyor.

4.99 inçlik ekrana sahip olacağı belirlenen telefonun ekran çözünürlüğünün 1920x1980 piksel olduğu gözleniyor. Yani sıradaki Galaxy tam HD ekran çözünürlüğünde olacak.

Telefonun ön kısmında 2.1 MP değerinde bir kamera yer alırken arka kısımdaki ana kameraysa 13 MP boyutunda. Bu kamerayla 1080p video çekilebilecek.

Ara bellek birimi olarak 2 GB değerinde bir donanım seçilmiş. 16 ya da 32 depolama alanı seçenekleriyle gelecek olan cihazın mikro SD kart desteğinin büyük ihtimalle olması bekleniyor.

AnTuTu tarafından yapılan kıyaslama çalışmaları Galaxy S4’ün yüksek performans değerlerine ulaştığını gösteriyor.

Microsoft: Windows 8 En Güvenli İşletim Sistemi

YORUMLAR