Samsung Akıllı Televizyonlarından Google Asistan Özelliğini Kaldırıyor: İşte Modeller!

Samsung, akıllı TV modellerinde önemli bir değişikliğe gidiyor. Samsung TV modellerinden Google Asistan özelliğini kaldıracak. İşte detaylar!

Samsung, 2020 itibariyle birçok akıllı TV modelinde Google Asistan özelliğini kullanıyor. Fakat şirket tüm akıllı TV modelleriyle birlikte 1 Mar 2024’ten itibaren üreteceği televizyonlarda da Google Asistan’ı kullanmayacak.

Bu gelişme, Google Asistan'ın Samsung'un 2023 TV serisinden sessizce kaldırılmasının ardından geldi. Samsung destek sayfası artık bu özelliğin tüm Samsung akıllı TV'lerde kaldırıldığını doğruluyor.

Google Asistan’ın Kaldırılacağı Samsung TV Modelleri:

  • 2020 Lifestyle TV'ler (Frame, Serif, Terrace ve Sero)
  • 2020 8K ve 4K QLED TV'ler
  • 2020 Kristal UHD TV'ler
  • 2021 modelleri
  • 2022 modelleri

Samsung, Google Asistan'ı 2020'de TV'lerine entegre etmeye başladı, ancak sadece dört yıl içinde bu özellik artık desteklenen tüm modellerden kaldırılıyor. Samsung, kaldırmanın "Google'ın politikasındaki bir değişiklikten" kaynaklandığını söylüyor, ancak belirli ayrıntılar belirsizliğini koruyor.

Destek sayfasında "Google'ın politikasındaki bir değişiklik nedeniyle, Google Asistan 1 Mart 2024 tarihinden itibaren Samsung TV'lerde kullanılamayacaktır. Samsung TV'lerde sesli asistanlar için diğer seçeneklere göz atın." notları yer alıyor.

Google kısa bir süre önce Asistan'da 17 özelliği kaldırarak değişiklikler yapmıştı, ancak bu gelişmeyle herhangi bir bağlantısı bilinmiyor. Google Assistant'ın ayrılmasıyla Samsung TV sahipleri artık önceden yüklenmiş diğer sesli asistanlara, yani Samsung'un Bixby'sine ve Amazon'un Alexa'sına geçmek zorunda kalacak.

Ancak Google Asistan'a alışkın olanlar için, artık tamamen farklı bir TV markasına geçmekten başka seçeneğiniz olmadığını tahmin ediyoruz. Yeni bir TV satın almayı düşünüyorsanız bu uygun bir seçenek olabilir, ancak kesinlikle en pratik seçenek değil.

Samsung TV Plus Nedir? Ne İşe Yarar?
İNTERNET

Samsung TV Plus Nedir? Ne İşe Yarar?

Dünyanın en büyük akıllı telefon ve televizyon üreticilerinden biri olan Güney Koreli şirketin Samsung TV Plus isimli bir hizmeti de bulunuyor.

Son olarak Samsung hariç LG, Sony, TCL ve Hisense gibi neredeyse tüm akıllı TV markaları, TV'lerinde Google Asistan desteği sunmaya devam ediyor.

YORUMLAR