Samsung Satışlarda Apple'ı Geride Bıraktı

Samsung'un Galaxy S4 satışlarından aldığı güç ile Apple'ı Mayıs ayında geri bıraktığı ortaya çıktı.

Samsung Satışlarda Apple'ı Geride Bıraktı

Samsung'un geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü Galaxy S4 modelinin ne kadar tutulduğu ve şirketin siparişleri yetiştirmekte zorlandığı biliniyor. Galaxy S3 modelinin başarısı dikkate alındığında Galaxy S4'ün onu da açık ara farkla geride bırakması durumun önemini sanıyorum ki gösterecektir. Canaccord Genuity'den Michael Walkley adlı analistin aktardıklarına göreyse, Samsung Mayıs ayında Apple'ın gerçekleştirdiği iPhone 5 satışlarını Galaxy S4'ün yardımıyla geride bırakmış durumda.

Bu ise Samsung Galaxy S4'ün Mayıs'ta en çok satan akıllı telefon olduğu anlamına geliyor. Özellikle ABD'de Verizon'un Galaxy S4'ü Mayıs sonuna doğru satmaya başladığı dikkate alındığında Haziran'da daha büyük bir satış patlaması yaşanabilir gibi görünüyor. Walkley'in raporunda, Samsung'un sıkı pazarlama yönetiminin yanında Galaxy S3 ve Note 2'nin de geçmiş başarılarının Galaxy S4'e destek verdiği farkediliyor. 2012'nin sonlarında iPhone 5'in piyasaya sürülmesinin ardından Samsung ilk defa liderliği ele geçirdi ve bu durumun devam edeceği öngörülüyor.

HTC, LG ve diğer Android işletim sistemli akıllı telefon üreticilerinin ise Apple ve Samsung'un yanında oldukça marjinal satışlar gerçekleştirdikleri görülebiliyor. HTC'nin One modeli 5 milyonu geçen satışıyla bunun dışında kalsa da iki dev şirketin mücadelesi arasında diğer üreticilerin büyük bir şansı var gibi görünmüyor.

HTC'de istifalar devam ediyor

YORUMLAR