Şeker Hastalarının İnsülin İhtiyacı İçin Yeni Yöntem Geliştirildi

Şeker hastalarının insülin ihtiyacı için yeni bir tedavi yöntemi bulundu. işte Kanada'daki bilim insanları tarafından yapılan çalışmanın bütün ayrıntıları!

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen bir çalışma kapsamında şeker hastalarının insülin ihtiyacı için yeni bir yöntem geliştirildi. Araştırmacılar, gerçekleştirdikleri çalışmaya ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Paylaşılan bilgilere dair ayrıntılar haberimizde.

Şeker Hastalarının İnsülin İhtiyacı İçin Yeni Tedavi Yolu Bulundu

AA'daki habere göre Kanada'da şeker hastaları ile ilgili oldukça önemli bir bilimsel çalışma gerçekleştirildi. Bilim insanları tarafından yapılan çalışma, kök hücre temelli bir tedavi yöntemi ile insülinin vücutta üretebileceğini gözler önüne serdi.

3D Baskılı Protez Göz İlk Kez Bir Hastada Denendi
Bilim

3D Baskılı Protez Göz İlk Kez Bir Hastada Denendi

İngiltere'de bir hastaya 3D baskılı protez göz takıldı. Böylelikle Steve Varze isimli hasta, üç boyutlu yazıcıdan üretilen protez gözün nakledildiği ilk hasta oldu.

British Columbia Üniversitesi ve Vancouver Coastal Health (VCH) araştırmacılarından oluşan bir ekip, kök hücrelerle aşılanmış küçük boyuttaki bir implantın vücudun kendi başına insülin üretmesine olanak tanıyacağını gösterdi.

konuşan Vancouver General Hospital endokrinoloğu Dr. David Thompson, söz konusu çalışma ile ilgili CTV'ye önemli açıklamada bulundu. Dr. Thompson, yaptığı açıklamada, artık Tip-1 diyabet için daha önce hiç olmayan bir umudun olduğunu söyledi.

Dr. David Thompson, çalışma kapsamında çok küçük boyuttaki bir cihazı Tip-1 türü diyabeti olan 15 hastanın derisinin altına yerleştirdiklerini söyledi. Dr. Thompson, cihazın, kan şekerini kontrol eden hormon olan insülini üretmekle görevli milyonlarca hücreyi içerdiğini ifade etti.

Cell Stem Cell isimli bilimsel dergide yayımlanan çalışmada, implantta yer alan hücreler tarafından salınan insülin miktarını ölçmek için amino asit zinciri C-peptidi kullanıldı. Şeker hastaları tarafından kullanılan enjekte edilen insülinlerin C-peptid üretmediği belirtildi.

Kanada'da yer alan bilim insanları tarafından gerçekleştirilen çalışma ile birlikte elde edilen sonuçlara göre katılımcıların C-peptid düzeyleri yemek yedikten sonra yükseldiği ve doğal olarak insülin ürettiklerine ilişkin kanıtlar gözlemlendi.

Çalışmaya katılan hastaların hedef kan şekeri aralığında yüzde 13 oranında daha fazla zaman harcadıkları ve bazı katılımcıların ise implant sayesinde enjekte ettikleri insülin miktarını azaltabildikleri ortaya çıktı.

Mount Sinai Hastanesi Diyabet Klinik Araştırma Birimi Direktörü Dr. Bruce Perkins, CTV'ye yaptığı açıklamada, diyabeti olan tüm hastalar için kullanılabilecek bir aşamada olmadıklarının fakat Tip 1 diyabetli bir insana insülin üretebilen hücrelerin yerleştirilmesi ve bu hücrelerin bir miktar insülin üretip bir sene hayatta kalması fikrinin ileriye dönük muhteşem bir adım olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR