Sony Xperia Tablet S Eylül'de Satışa Sunuluyor

Sony Xperia Tablet S yüksek yazılım ve donanım kabiliyetlerine sahip olarak Eylül ayında ABD'de satışa sunulacak. Tabletin detaylarını okumak için tıklayın.

Sony Xperia Tablet S Eylül'de Satışa Sunuluyor

Sony geçtiğimiz sene Tablet S’i duyurduğunda tipik Android tabletlerin sunduğu deneyimin çok daha fazlasını ergonomik dizaynı ve evrensel entegre IR uzaktan kontrol desteği ile sağlayacak gibi görünüyordu.

Şimdi ise Tablet S’i biraz inceltip dört çekirdekli Tegra 3 işlemci ekledikten sonra biraz da törpüleyince karşımıza Sony Xperia Tablet S çıkıyor (ki önceden Xperia markası sadece akıllı telefonlarda kullanılıyordu).

Sony’nin en son tableti 7 Eylül’de piyasaya sürülecek ve Xperia Tablet S adına sahip olacak. Çok ucuz bir fiyat etiketine sahip olmayacaksa da içerisinde pek çok TV’ye hazır özellik ve Android 4.0 barındırıyor. 

Tasarım ve Donanım

Sony Xperia Tablet S’te 9.4 inçlik IPS ekran bulunuyor ve 1280x800 ekran çözünürlüğünü destekliyor. Dört çekirdekli Tegra 3 1.3 Ghz hızındaki işlemciyi barındıran tablet tek çekirdeği kullanırken ise 1.4 Ghz hızında çalışıyor. 1 GB Ram sahibi olacak olan Xperia Tablet S 16 GB, 32 GB ve 64 GB’lık kapasitelerle satışa sunulacak. 

Tüm bunların yanında wifi desteği, bluetooth 3.0, giroskop ve hız sensörü bulunan tabletin tam boyutlu SD kart girişi ve HDMI çıkışı da unutulmamış durumda.

Fotoğraflarınız için arkada 8 megapiksel, önde 1 megapiksel kamera barındıracak olan Xperia Tablet S kaliteli bir şekilde çekim yapabilecek.

Yazılım Özellikleri

Xperia Tablet S Android 4.0 ile piyasaya sürülecek ancak Sony Android 4.1 Jelly Bean’in çok kısa zamanda cihaza getirileceğini bildirdi.

Standart Android uygulamalarının yanında saat, hesap makinesi gibi uygulamalar için ufak uygulamalar adlı bir kategori de barındıracak olan tablet elbette Video Unlimited, Music Unlimited gibi Sony yazılımlarıyla da birlikte gelecek.

Fiyatlar

Sony Xperia Tablet S’in ABD satış fiyatları şu şekilde olacak:

16 GB: 399 dolar
32 GB: 499 dolar
64GB: 599 dolar

Cihaza ait görüntüleri aşağıda inceleyebilirsiniz:

YORUMLAR