Spotify Yeniden Kâr Etmeye Başladı: 2023'ün Üçüncü Çeyrek Verileri Açıklandı!

Spotify, 2023'ün üçüncü çeyreğine ait kazancını açıkladı. Verilere bakıldığında şirketin yeniden kâr etmeye başladığı görüldü. İşte ayrıntılar!

Dijital müzik dinleme platformu Spotify, üst üste gelen zam haberlerinden sonra kullanıcı sayısında bir azalma yaşadı. Bu sebeple şirketin kazanç verilerine bakıldığında gözle görülür bir düşüş oldu. Yeni açıklanan verilere göre durum günden güne değişiyor.

Aylık Aktif Kullancı Sayısı Yükseldi!

Spotify, bugün 2023'ün üçüncü çeyreğindeki verilerini herkesle paylaştı. Şirketin beklentileri aşan bir oranda kâr elde ettiği görüldü. Yılın üçüncü çeyreğinde aylık aktif kullanıcı sayısı %26 artışla 574 milyona yükseldi.

Şirketin açıklamasına göre bu sayı, tarihindeki ikinci en büyük üçüncü çeyrek verilerine işaret ediyor. Abone sayısında da önemli bir artış yaşandı. Buna göre abone sayısı yıllık %16 artışla 226 milyona ulaştı. Bu da beklentilerin 2 milyon ilerisindeydi.

Şirketin kullanıcı sayısındaki artışlar elbette kâr oranına da etki etti. Örneğin şirketin toplam geliri, yıllık bazda %11 artarak 3,4 milyar euro oldu. 2023'ün üçüncü çeyreğinde mali durumu iyiye giden Spotify, gelecek yıllarda da aynı performansı yakalamayı planlıyor.

Artık YouTube Music'teki Oynatma Listelerinin Kapak Resimlerini Yapay Zekâ ile Oluşturabileceksiniz!
Yapay Zeka

Artık YouTube Music'teki Oynatma Listelerinin Kapak Resimlerini Yapay Zekâ ile Oluşturabileceksiniz!

Artık YouTube Music'teki oynatma listelerinin kapak resimlerini yapay zekâ ile oluşturabileceksiniz. İşte müzik platformunun yeni özelliği!

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıdaki bölümden bizimle paylaşbilirsiniz.