Spotify'ın Tasarımı Değişiyor: TikTok Benzeri "Senin İçin" Sayfası Eklenecek

Yaklaşık bir yıllık beta sürecinden sonra müzik platformu Spotify'daki tasarım değişiklikleri nihayet tanıtıldı. İşte detaylar!

Uzun yıllardır müzik platformları arasında zirvede liderliğini koruyan Spotify, geride bıraktığımız süreçte Apple Music ve YouTube Music'in önlenemez çıkış sonrasında acil durum düğmelerine bastı. Yakın zamanda kullanıcıları önemli iyileştirmeler ve tasarım değişiklikleri bekliyor.

Geçtiğimiz yıl beta sürecine alınan değişiklikler, bugün yapılan açıklamalayla resmen duyurulmuş oldu. Yeni değişiklikler arasında özellikle TikTok'tan ilham aldığı açık bir şekilde görülen "Sizin için" sayfası dikkat çekiyor.

İşte Yeni Spotify Görünümü

Spotify'a eklenecek yeni özellikler içerisinde büyük değişiklik yaratması beklenenlerden biri de çeşitli müzik ve platformları hızlıca deneyimlemenizi sağlayacak size özel düzenlenmiş ön izleme listeleri olacak.

Bu listelerde kişisel podcast ve müzik tercihlerinize dayalı olarak hızlı bir şekilde bölümleri veya şarkıları dinleyebilecek, beğenmediğiniz şarkıyı aynı TikTok ve Instagram gibi sosyal medyalarda olduğu gibi kaydırarak geçebileceksiniz. Tercihleriniz, bir dahaki ön izleme listesini oluşturmak üzere dikkate alınacak. Bu listelerin arasında uzun süredir Spotify'da yer alan Haftalık Keşfet gibi listeler de göze daha hoş gelen bir grafik tasarımıyla yer alacak.

Smart Shuffle ise listesine yeni şarkılar eklemekte zorlanan için büyük bir kolaylık sağlıyor. Halihazırda var olan listenizde Smart Shuffle yani akıllı karıştırmayı aktif ettiğiniz takdirde listenizde bulunan müziklerin türleri analiz ediliyor ve bu tercihlerinize en yakın şarkılar otomatik olarak listenize ekleniyor. Böylece birkaç şarkıdan ibaret müzik listeleri artık çok daha canlı ve renkli hale gelebiliyor.

Öte yandan şimdilik yalnızca ABD ve Kanada'daki kullanıcılar için kullanıma sunulan AI DJ de fazlasıyla ilginç bir deneyim için kullanıcıları kendi diskosuna davet ediyor. Yapay zeka DJ, tercihleriniz doğrultusunda sizin için bir liste hazırlayacak ve özgün sesiyle şarkıları sunacak.

Spotify Dinleme Geçmişi Nasıl Görüntülenir ve Silinir?
NASIL YAPILIR

Spotify Dinleme Geçmişi Nasıl Görüntülenir ve Silinir?

İçerisinde milyonlarca müzik ve podcast barındıran Spotify, her geçen gün daha da popüler hale gelmekte. Müzik ve podcast'in paylaşıldığı platformda binlerce sanatçı, eğitmen milyonlarca şarkı ve podcast bulunuyor.

YORUMLAR