Tesla Herkesi Şok Etti: Büyük Hata Saatler Sonra Düzeltildi!

Tesla'nın Türkiye'de ucuz olarak satmaya başladığı Model Y, 3 gün içerisinde büyük bir zam mı yedi? Tesla'dan açıklama geldi mi? İşte detaylar!

Geçtiğimiz Cuma günü Tesla'nın Türkiye'de daha ucuz bir model Y satmaya başladığı duyurulmuştu. Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla'nın uygun fiyatlı modeli, %10'luk ÖTV ile ön siparişe açılmıştı.

Şu an 3 farklı seçeneği ile Türkiye'de yer alan Tesla'da bugün inanılmaz bir olay yaşandı. Daha ucuz versiyon için ön sipariş aşamasına geçen kişilerin, ödeme ekranında gördükleri büyük değişiklik sosyal medyada gündem oldu.

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?
Otomobil

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?

Tesla fiyat listesi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla tarafından piyasaya sürülen otomobilerin ne kadar ücrete satıldığı hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlıyor.

Ucuz Tesla Model Y Zamlandı mı?

Normalde 1.353.160 TL'den satışa çıkan ancak ÖTV ile birlikte totalde 1.791.451 TL'den ön siparişe açılan Model Y, bugün sabah saatlerinden itibaren zamlı bir şekilde sitede yer aldı. İlk duyurusu yapıldığı zaman görülen ÖTV tutarının artmış olmasıyla fiyat 2.605.747 TL olarak görüntülendi.

Bunu gören kişiler de sosyal medya hesaplarından Tesla'nın Türkiye'de ucuz olan modelinin bile zam yediğini ve sadece 3 gün dayanabildiklerini söylemeye başladı. Ancak Emre Özpeynirci bu iddialardan birine yanıt verdi.

Özpeynirci'nin X üzerinden paylaştığına göre Tesla ile görüşmüş ve sistemde bir hata olmasından kaynaklı fiyatların yüksek göründüğü bilgisini almış. Bu bilgi verildikten birkaç sonra da hata düzeltildi ve şu an sayfadaki fiyatlar 1.791.451 TL olarak görüntülenmeye devam ediyor.

YORUMLAR