TikTok Bir Şehirde Daha Yasaklandı: Peki Neden?

TikTok'a yönelik yaptırımlar ilk kez duyduğumuz bir şey değil ancak her geçen gün giderek büyümekte. Bugün ise popüler platform bir şehirde daha yasaklandı.

TikTok Bir Şehirde Daha Yasaklandı: Peki Neden?

New York yetkilileri tarafından alınan yeni bir karara göre kamu çalışanları ve kurumların TikTok'u kaldırmak ve bir daha kullanmamak için bugünden itibaren 30 gün süreleri var.

Ülke çapında sık sık alınan TikTok yasağı fazlasıyla duyduğumuz bir durum ve bu yasak bugün yeni bir şehire daha taşındı.

TikTok, New York Yetkilileri ve Kamu Çalışanları İçin Yasaklandı

New York yetkililerinden biri, yasak kararının TikTok'un "şehrin teknik ağları için bir güvenlik tehdidi oluşturması" olduğunu söyledi ve ekledi:

"Sosyal medya New Yorkluları birbirlerine ve şehre bağlama konusunda harika olsa da bu platformları her zaman güvenli bir şekilde kullandığımızdan emin olmalıyız. New Yorkluların verilerini güvende tutmak için düzenli olarak proaktif önlemler araştırmakta ve geliştirmekteyiz."

TikTok Bir Şehirde Daha Yasaklandı: Peki Neden?

Üst düzey güvenlik yetkilileri zaman zaman bu konuda çağrıda bulunsa da resmî olarak bir yasak her eyalette bulunmuyor.

TikTok hâlihazırda 150 milyondan fazla Amerikalı (nüfusun yarısına yakını) tarafından kullanılıyor. Güvenlik endişeleri ve Çin hükûmetinin etkisi konusundaki tartışmalar üç yıldan fazla bir süredir sürüyor.

TikTok Algoritması, Avrupa'da Değişikliğe Gidiyor!
SOSYAL MEDYA

TikTok Algoritması, Avrupa'da Değişikliğe Gidiyor!

TikTok, Avrupa'da kullanıcı gizliliği ve veri korumasına yönelik yeni bir adım atıyor. Popüler kısa video platformu TikTok, Avrupa Birliği (AB) üyelerinde kullanılan For You Page (FYP) algoritmasında değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.