Yurt Dışından Telefon Getirenlere Kötü Haber: Yeni Yasak Geldi!

Yurt dışından telefon getirme kuralları değişti. Yolcuların üzerinde taşıdığı telefon sayısına kısıtlama getirildi.

İçerisinde bulunduğumuz 2024 yılında IMEI kayıt ücreti 31.692 TL gibi oldukça yüksek seviyede olsa da, yurt dışı telefonlara hala yoğun bir ilgi var. Günümüzde hala ABD başta olmak üzere birçok ülkeden iPhone satın alıp, ülkemize getirip üzerine 31.692 TL vererek kayıt yaptığınızda yine karlı oluyorsunuz. 

Yurt Dışından Getirilen İkinci Telefona El Konulacak!

Bu nedenle pek çok insan hala yurt dışından telefon getiriyor ya da seyahat eden tanıdıkları vasıtasıyla telefon getirtiyordu. Hatta bunu bir iş koluna çeviren insanlar bile görmek mümkündü. Ancak bu durum artık değişiyor. 

Bildiğiniz üzere yasal olarak bir yolcu beraberinde iki yılda sadece bir yeni telefonu ülkemize sokulabiliyor. Bu kısıtlamayı aşmak birçok kişi için oldukça kolay olsa da, yurt dışından getirilen telefonlar için yeni bir düzenlemeye daha imza atıldı. 

Sabah'tan Barış Şimşek'in habere göre yurtdışından yolcu beraberinde getirilen ikinci cep telefonunun, gümrük vergisi ödeyerek ülkeye sokulması uygulamasına son verildi. Yeni düzenlemeye göre vatandaş ikinci telefonu hiçbir şekilde ülkeye sokamayacak.

Akıllı Telefonun Kaçak mı Kayıtlı mı Olduğu Nasıl Anlaşılır? (IMEI Sorgulama)
MOBİL

Akıllı Telefonun Kaçak mı Kayıtlı mı Olduğu Nasıl Anlaşılır? (IMEI Sorgulama)

Akıllı telefonun kaçak mı kayıtlı mı olduğunu nasıl anlarsınız? Bu yazımızda IMEI sorgulama işleminin nasıl yapıldığını tüm detayları açıkladık.

Yani bundan sonra bir tanıdığınız ya da kendiniz için bile olsa ikinci bir cep telefonuna izin verilmeyecek. İkinci telefona gümrükte el konulacak ve yolcu tekrar yurt dışına çıktığında el konulan telefon kendisine iade edilecek. Bu durumdaki cep telefonlarının 3 ay boyunca gümrük ambarlarında bekletilmesi talep edilebilecek.

Ancak belirtmekte yarar var ki Türkiye Cumhuriyeti'nde gümrükte el konularak bekletilen ürünler için bir kira bedeli uygulaması mevcut. Bu nedenle eğer getirdiğiniz ikinci cep telefonu gümrük memurları tarafından alınırsa her gün için belirlenen bedeli ödemek zorunda kalacaksınız.