TIMSS Direktörü Şaşırttı: Türk Öğrencileri Çok İyi Durumda

TIMSS Direktörü açıklamasında Türk öğrencilerine övgüler yağdırdı. TIMSS Direktörüne göre Türk öğrenci ve öğretmenleriyle gurur duyulmalı.

TIMSS Direktörü açıklamasında Türk öğrencilerine övgüler yağdırdı. Her dört yılda bir düzenlenen TIMSS Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması'nın sonuçlarını değerlendiren Dirk Hastedt, Türk öğrenci ve öğretmenleriyle gurur duyulması gerektiğini belirtti.

Türkiye ilk defa TIMSS Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması'nda ilk 500'e girmeyi başardı. Bu sonuç doğrultusunda açıklamalarda bulunan TIMSS Direktörü Dirk Hastedt, Türk öğrenci ve öğretmenlerin çok iyi durumda olduğunu dile getirdi.

Yüz Yüze Eğitim Hakkında İstanbul Valiliğinden Açıklama!
İNTERNET

Yüz Yüze Eğitim Hakkında İstanbul Valiliğinden Açıklama!

Yüz yüze eğitim sistemine yeniden geçilmesine sayılı günler kala İstanbul Valiliğinden yazılı bir açıklama yapıldı.

TIMSS Direktörü açıklamasında Türk öğrencilerini övüyor

Her 4 yılda bir defa düzenlenen TIMSS Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması'nda dördüncü ve sekizinci sınıf öğrencilerin bilgi ve becerileri değerlendiriliyor. 2019 yılındaki araştırma sonucuna göre ise Türkiye'nin bu seviyedeki eğitimi başarılı gidiyor.

Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı'nın hazırladığı haberde, TIMSS’in Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (IEA) İcra Direktörü Dirk Hastedt'in açıklamalarına yer verildi.

kurslar-yuz-yuze-egitim-ne-zaman

2019 yılındaki araştırmayı yorumlayan Dirk Hastedt, Türk öğrencilerinin matematik ve fen dersleri alanında daha başarılı olduğunu söylüyor. Hastedt, "TIMSS sonuçlarında Türkiye, fen alanında daha yüksek olacak şekilde, genellikle ortalamanın üzerinde bir başarı sergilemiştir." dedi.

TIMSS 2019’da 8’inci sınıf fen alanında 515 puan elde eden Türk öğrencilerin dikkate değer seviyede olduğunu ifade eden İcra Direktörü, bu öğrenci grubunun İrlanda, ABD, İsveç ve Portekiz’le 10’uncu sırayı paylaştığını ifade etti.

Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu İcra Direktörü Dirk Hastedt'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekildeydi:

Yüksek başarı gösteren eğitim sistemlerinde, öğrenci, veli, öğretmen ve okul müdürleri hep birlikte iyi çalışıyorlar. Motivasyonu olan ve iyi eğitilmiş öğretmenlere, derslerine hazırlanmak için yeterli zaman ve meslek yaşamları boyunca öğrenmeye devam etmeleri için olanaklar veriliyor.

Uzaktan öğretim gelecekte de yüz yüze öğretimin yerine geçmeyecek. Uzaktan öğretim, pandemi sürecinde olduğu gibi, birçok ülkede yüz yüze eğitimin yapılamadığı okul kapanma durumlarında güçlü bir araç olabilir. Bu süreçte okul, öğretmen ve öğrencilerin gerekli donanım ve yazılımlara tam olarak sahip olmaları gerekir. Öğretmenlerin yazılım kullanmayı öğrenmenin yanı sıra öğretim süreçlerini uzaktan öğretime uyumlu kılmayı öğrenmeleri gerekir. 

Matematik ve fen başarısı, eğitimsel kazanımların ölçülmesinin bir yoludur. Ancak, eğitime bütünsel bakılmalı. Okuma (Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Projesi’nde ölçüldüğü gibi), bilgisayar yeterlilikleri (Uluslararası Bilgisayar ve Bilgisayar Okuryazarlığı Çalışması’nda ölçüldüğü gibi) ve yurttaşlık (Sivil ve Vatandaşlık Eğitimi Çalışması’nda ölçülür) eğitim kazanımlarının önemli öğeleridir.

Türkiye'de Vatandaşların Ne Kadar Mutlu Olduğu Açıklandı
İNTERNET

Türkiye'de Vatandaşların Ne Kadar Mutlu Olduğu Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2020 Yaşam Memnuniyeti Araştırması'nı tamamladı ve sonuçları paylaştı. Türkiye'de vatandaşların ne kadar mutlu olduğu araştırma ile belirlendi.

YORUMLAR