TOGG'un Tahmini Fiyatları Belli Oldu!

Yerli otomobil TOGG'un fiyatları hakkında tahminler gelmeye başladı. Elektrikli otomobilin fiyatlarına dair detaylar haberimizde!

Yerli otomobil TOGG'un tanıtımının yapılmasına az bir zaman kalmışken, fiyatları konusunda da belirli bilgiler gelmeye başladı. 29 Ekim'de, Gemlik'te üretilmeye başlanacak elektrikli otomobil, 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa girecek. 

TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş, otomobillerin ulaşılabilir bir fiyat aralığında sunulacağını söylese de net bir rakam henüz paylaşılmış değil. Temmuz ayında elektrikli otomobillere uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) yapılan değişiklikle dolasıyla TOGG'un fiyatı hakkında da belirli istatistikler yapılmaya başlandı.

TOGG'un Fiyatı Ne Kadar Olacak?

ÖTV'de yapılan değişikliklerden etkileneceği düşünülen TOGG'un fiyatı, bu doğrultuda tahmin edilebilir olmaya başladı. Bu doğrultuda TOGG'un c-segment SUV modelinin arkadan itişli versiyonları %10, tüm tekerleklerden çekişli olan versiyonları ise %50 ÖTV dilimine girecek. C-SUV modelinin vergisiz fiyatı 700 bin TL olması durumunda satış fiyatı 910 bin TL olacak. 

Elektrikli otomobil modellerinin %10'luk dilimde yer alarak kullanıcıya sunulabilmesi için vergisiz fiyatının 700 bin TL üzerine çıkmaması gerekiyor. Bu vergi diliminin aşılmaması için de satış fiyatının 908.6 bin TL olması gerekiyor. 

Yerli Otomobil TOGG'dan Yeni Test Görüntüleri Geldi (Video)
Otomobil

Yerli Otomobil TOGG'dan Yeni Test Görüntüleri Geldi (Video)

İlk yerli otomobil niteliği taşıyan TOGG bir süredir otomobil testlerini sürdürüyor. Başlarda kapalı kapılar ardında süren testler şimdilerde gün yüzünde gerçekleştiriliyor ve bugün TOGG resmî Twitter ve YouTube hesaplarından yapılan paylaşımla birlikte yeni bir test sürecine daha bakış atabiliyoruz.

YORUMLAR