Turkcell ile Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu Başlıyor

Kendi mobil uygulamalarını geliştirmek isteyen kullanıcılar ve bilişim sektöründeki potansiyeli harekete geçirmek için Turkcell tarafından hazırlanan "Geleceği Yazanlar" projesi kaldığı yerden tüm hızıyla yoluna devam ediyor. Geleceğin meslekleri arasınd

Turkcell ile Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu Başlıyor

Kendi mobil uygulamalarını geliştirmek isteyen kullanıcılar ve bilişim sektöründeki potansiyeli harekete geçirmek için Turkcell tarafından hazırlanan "Geleceği Yazanlar" projesi kaldığı yerden tüm hızıyla yoluna devam ediyor. Geleceğin meslekleri arasında yer alan mobil uygulama geliştiriciliği konusunda gençleri yetiştimeye yönelik olarak hazırlanan proje, geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde başlangıç yapmış ve bu ay itibarıyla ilk mezunlarını vermişti.

Çevrimiçi ortamda isteyen herkesin kayıt olarak eğitim alabileceği projeye yaklaşık 15 bine yakın yazılımcı üye olmuş ve tüm eğitimleri tamamlayan 320 yazılımcıdan 68'i İstanbul ve Ankara'da yapılan sınavlara katılarak sertifikalarını almak için şanslarını denemişlerdi. Sınavda başarılı olan 54 yazılımcı toplamda 61 adet başarı sertifikası alarak Android, iOS ve Windows Phone platformları üzerinde uygulama geliştirebileceklerini kanıtlamış oldular.

İlk mezunlarını vermesinin hemen ardından Geleceği Yazanlar projesi kapsamında Uygulama Maratonu sürecini de başlatan Turkcell, mobil yazılım geliştiricilerine hayallerindeki uygulamaları geliştirebilmeleri için eğitim ve danışmanlık desteğinin yanı sıra ödüllerle dolu bir macera sunuyor.

Türkiye'ye katkı sağlayabilecek uygulamaların geliştirilmesi için böyle bir yola başvuran şirket, iyi bir geliştirici, tasarımcı ve iş fikri sahibi olan tüm kullanıcıları sosyal fayda yaratabilecek, yenilikçi, yaşamları değiştirecek ve iş dünyasına katkı sağlayacak mobil uygulamalar geliştirebilmeleri için teşvik ediyor.

"Geleceği Yazanlar" projesiyle birlikte başlayan yerli mobil yazılım üretme seferberliğinde Turkcell ve ekosistemindeki firmaların da katılımıyla üyelerin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Mobil Uygulama Maratonu; üyelere çevrimiçi eğitimler, mobil uygulama geliştirme sürecini destekleyen danışmanlıklar ve çok daha fazlasını sunuyor.

Mobil yazılım sektörünün en deneyimli isimleriyle 6 hafta boyunca sürekli iletişim kurma şansını, sektörün önde gelen firmalarıyla bir araya gelme imkanını, en iyi 5 mobil uygulamadan bir tanesini geliştirerek ödüller kazanma fırsatını ve yaşamları değiştirme şansını üyelerine sunan Mobil Yazılım Maratonu, mobil yazılım geliştirme konusuna ilgi duyan tüm kullanıcıları davet ediyor.

Eğer sizler de Tukcell ile Geleceği Yazalanlar Uygulama Maratonu'nda yerinizi almak ve hayalinizdeki uygulamayı geliştirmek istiyorsanız 30 Mart tarihine kadar katılım sayfası üzerinde yer alan Uygulama Maratonu Başvuru Formu'nu doldurarak, projede yerinizi alabilirsiniz.

YORUMLAR