Türkiye'nin İnsansız Savaş Uçağı KIZILELMA İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Baykar firmasının geliştirdiği 2022 yılının en çok beklenen askeri teknolojilerinden KIZILELMA, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. İşte detaylar!

Türkiye'nin İnsansız savaş Uçağı KIZILELMA İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Savunma sanayisinde önde gelen firmalardan olan Baykar'ın geliştirdiği Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA, geçtiğimiz günlerde önemli testlerden başarıyla geçmişti. Daha önceden yapılan açıklamalar çerçevesinde ilk uçuş için 2023 tarihi veriliyordu. Ancak çalışmalarını hızlandıran Baykar, ilk uçuşu 2022 yılına yetiştirmeyi başardı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağının ilk uçuş görüntülerine yer verdi.

İşte KIZILELMA'nın İlk Uçuşu

Geleceğin hava muharebesi konseptinde önemli rol taşıyan insansız hava araçları konusunda deneyimli bir firma haline gelen Baykar'ın önümüzdeki yıllarda KIZILELMA ile sahada yerini alması bekleniyor. Tamamıyla insansız bir şekilde uçabilme kabiliyetine sahip olan KIZILELMA; yüksek manevra imkanı, düşük radar kesiti ve güncel teknolojileriyle öne çıkıyor.

TCG Anadolu gemisi kısa pistlerden de kalkış yapabilen KIZILELMA'nın Türkiye ordusunda önemli bir yer edineceği düşünülüyor.

Kısa süreli yapılan uçuş sonrasında KIZILELMA için asıl önemli olan test uçuşunun 2023 yılında gerçekleştirileceği açıklandı.

KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı Özellikleri

  • 500 Nm görev yarı çapı
  • 35.000 feet operasyonel irtifa
  • 5 Saat havada kalış süresi
  • 6 Ton maksimum kalkış ağırlığı
  • 0.6 mach seyir hızı
  • 1500 kilogram faydalı yük kapasitesi

ASELSAN'ın Yeni Silahı Göker Kullanılmaya Hazır
İNTERNET

ASELSAN'ın Yeni Silahı Göker Kullanılmaya Hazır

ASELSAN, geçtiğimiz günlerde 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi Göker'i tanıttı. Yeni silah için yapılan ilk testlerin başarılı olduğu açıklandı.

YORUMLAR