Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Türksat 6A Uydusu Ne Zaman Uzaya Fırlatılacak?

Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın fırlatılma tarihi belli oldu. Peki ne zaman? İşte ayrıntılar!

Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın fırlatılması için geçtiğimiz yıllarda Space X ile anlaşma yapılmıştı. Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu hakkında açıklama yapmıştı.

Yeni gelen habere göre Türksat 6A'nın fırlatılma tarihi belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu kamuyonu duyuru yaptı.

2024'te Uzaya Fırlatılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türksat 6A'nın Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyareti esnasında uydunun fırlatılması hakkında bilgiler verdi.

Bakanı Uraloğlu'nun Türksat 6A ile ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Testlerin tamamlanmasıyla uydumuz, fırlatma sahasına sevk için hazır hâle gelecek. Bugünkü ziyaretimizde bizim bütün çözüm ortaklarımızla beraber yaptığımız değerlendirmelerde Türksat 6A uydumuzun mart ayı içinde yerde teslimini planlıyoruz. Sonrasında bu uydunun fırlatılmak üzere Space X firmasıyla yapılan anlaşma gereği fırlatma alanına gönderilerek muhtemelen haziran ayı içinde gerekli fırlatma işlemlerini yapmayı planlıyoruz. Bulunduğumuz alan gerçekten Türk mühendisliğinin uzay sanayisinde ne seviyeye geldiğini gösteren önemli yapılardan bir tanesidir. Gerçekten burada bir emek, gayret var. Biz de onu gururla, takdirle yerinde görmüş olduk."

Türkiye'yi dünya üzerinde haberleşme uydusu üretebilen ilk 11 ülkeden birisi haline getirecek Türksat 6A, 2024 yılının haziran ayında Space X ile uzaya fırlatılacak. Uydunun görev süresi ise 15 yıl olacak.

Türksat 6A; uçuş bilgisayarı, güç dağıtım birimi, elektrikli itki motoru, yakıt tankı, güç işleme ve kontrol birimi gibi bileşenlerin yerli imkânlarla üretilmesi sayesinde Türkiye'nin uzay sektöründe dışa bağımlılığını azaltacak.

James Webb Uzay Teleskobu, Genç Bir Yıldızın Patlama Anını Yakaladı!
Bilim

James Webb Uzay Teleskobu, Genç Bir Yıldızın Patlama Anını Yakaladı!

James Webb Uzay Teleskobu, evrenin derinliklerine bakan ve binlerce ışık yılı öteden gelen ışığı gözlerimizin önüne seren âdeta modern bir mucize konumunda.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıdaki bölümden bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR