Windows 10'un PC Pazarını Kurtarması Neden Olanaksız?

Windows 10, PC pazarına destek verecek hiçbir özelliği bünyesinde barındırmıyor.

Windows 10'un PC Pazarını Kurtarması Neden Olanaksız?

Intel, Windows 10’un PC pazarına bir canlılık getireceğini savunuyordu. Çok yakında bunun gerçekleşmediğini görebilir. 

Windows 10 PC pazarına destek verecek hiçbir özelliği bünyesinde barındırmıyor. Bunun pek çok sebebi var.

Windows 10, var olan Windows 7 ve 8.1 sürümlerinin üzerine bir yıllığına bedava olarak gelecek sürümlere sahip. Bu, kullanıcıların bilgisayarlarında donanım yükseltmesini gerektirecek bir duruma işaret etmiyor. Aksine var olan bilgisayarlarını koruyarak devam etme avantajına sahip olacaklar. Yeni bilgisayar almayı gerektirecek bir durum söz konusu değil.

Yani Windows 10, bir önceki sürümü olan Windows 8.1 ve 7’yi çalıştırabilen her makinede çalışabiliyor. Her hangi ekstra bir donanım gerekliliğini mecbur kılmıyor. Şu anda 5 milyon kadar makinede Windows 10 Teknik Ön İzleme’nin donanımsal manada sorunsuz çalıştığını Windows Insider Hub’dan takip edebilirsiniz. Donanım sıkıntısı yaşayan kullanıcılar bir şekilde bunun üzerinden gelebiliyorlar ki, sayıları yok denecek kadar az. 

Kurumsal şirketler için de aynı durum söz konusu. Zaten bütçe kısıntısı yapmayı alışkanlık haline getiren şirketler var olan sistemleri Windows 10 çalıştırabileceği için bir değişikliğe gitmeyeceklerdir.

Intel’in savunduğu ve bizimde bunu Windows XP'nin Sarstığı PC Pazarının Son Umudu Windows 10 haberimizde yansıttığımız durumun iyimser bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum. 

Öte yandan piyasaya yeni çıkacak PC ve dizüstü bilgisayarların Windows 10 ile raflara yerleşmesi zaten düşen satış çizelgesinde çok fazla bir oynama yapacağını düşünmekte hayalperestlik olabilir. XP kullanıcıları ise en az önümüzdeki 2 yıl boyunca bu alışkanlıklarını sürdürmeye devam edeceklerdir.

Bu şartlar altında Windows 10 piyasaya bir canlılık getirmeyecektir. Durum neyse böyle devam edecektir. 

Xbox Yeni Güncellemesiyle Windows 10 Kullanan PC Platformuna İyice Yaklaştı

Android ve iOS Uygulama Geliştiricileri Windows 10'a Hemen Isınamadılar

Windows 10 Güncelleme Planları Belli Oldu. Kim, Hangi Sırayla, Nasıl Güncellenecek?

YORUMLAR