Windows 8'in Başarısızlığının Sebebi Windows 7

Windows 8'in çıkışından itibaren satışlarının bekleneni verememiş olması bu konuda sektör uzmanlarını düşünmeye itmiş bulunmaktaydı.

Windows 8'in Başarısızlığının Sebebi Windows 7

Windows 8'in çıkışından itibaren satışlarının bekleneni verememiş olması bu konuda sektör uzmanlarını düşünmeye itmiş bulunmaktaydı. Bu uzmanlardan olan David Johnson konuyla ilgili birkaç açıklamada bulundu. Windows 8'in başlat menüsünün olmayışının ve arayüzündeki değişikliklerin bu durumun ana nedenlerinden olduğunu belirten Johnson, tüketicilerin Windows 7'nin zaten ihtiyaçları olan bütün özellikleri sunması nedeniyle windows 8'den uzak durduğunu ifade ediyor. Bu sebepten ötürü yeni işletim sistemine geçiş de gereksiz bir masraf olmaktan öteye gidemiyor.

Bir süre önce Microsoft'tan Peter Klein Windows XP kullanıcılarının bir noktada bu işletim sistemini bırakıp yeni işletim sistemlerine geçeceğini belirtmiş, bu seçimin ise büyük ihtimal Windows 7 olacağını açıklamıştı.

Johnson ise bu durumla ilgili şu sözleri söylüyor:

"Herkes Windows 7'yi beğeniyor gibi. Windows 8 hala kullanmak için eğitim gerektiren karışık birşeymiş gibi algılanıyor." Johnson Windows 8 için uygulama geliştirme ihtiyacına da değinmekte.

Bill Gates Windows 8'i Windows 7'den Daha Çok Seviyor

YORUMLAR