Xiaomi'den Üzücü Haber: Ücretsiz YouTube Premium Özelliği Artık Olmayacak!

Xiaomi, kullanıcılarına sunduğu YouTube videolarını arka planda oynatma özelliğini kaldırıyor. Peki ama neden? İşte detaylar!

Xiaomi, kullanıcıların Premium'a abone olmadan YouTube videolarını arka planda oynatmalarına izin veren özelliği kaldırıyor.

YouTube Premium’un kullanıcılarına sunduğu en büyük avantajlardan biri, videoları arka planda oynatma özelliği. Normalde bunun aboneler dışındaki kişilerin yapması mümkün değilken, Xiaomi kullanıcıları bu özellikten faydalanabiliyordu. Ancak şimdi bu durumda da bir değişiklik yaşandı.

Xiaomi'den Açıklama Geldi

Android Authority, Xiaomi'nin geçen hafta "Ekran kapalıyken video sesini çalma" başlıklı bir özelliğin tüm cihazlardan ve tüm yazılım sürümlerinden kaldırılacağını duyurduüunu fark etti. Şu anda dağıtılan güncellemelerle, HyperOS, MIUI 14, MIUI 13 ve MIUI 12 çalıştıran tüm cihazlar bu özelliği kaldıracak.

Bu güncellemenin sebebinin, Google'ın (ve muhtemelen diğer içerik dağıtıcılarının) Xiaomi'ye bu özelliği kaldırma konusunda yaptıkları baskı olarak düşünülüyor. Xiaomi, bu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

''Uygunluk gereksinimleri nedeniyle, video araç kutusundaki ekran kapalıyken video sesini çalma ve oyun araç kutusundaki ekranı kapat özelliklerini OTA güncellemeleri ile birlikte kaldırdığımızı bildirmekten üzüntü duyuyoruz."

Xiaomi Reklam Kapatma: Reklamlar Nasıl Kaldırılır?
NASIL YAPILIR

Xiaomi Reklam Kapatma: Reklamlar Nasıl Kaldırılır?

Xiaomi telefonda reklam kapatma nasıl yapılır? Eğer yeni bir Xiaomi akıllı telefon aldıysanız ve kurulum işlemlerini gerçekleştirdiyseniz sistemin her yerinde karşınıza çıkan reklamlar sizi rahatsız etmiş olabilir.

YORUMLAR