Bugün Tüm Türkiye'de Afet Tatbikatı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,12 Kasım tarihinde saat 18:57'de tüm Türkiye'de afet tatbikatı yapılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Yarın Tüm Türkiye'de Afet Tatbikatı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Ülkenin dört bir yanında bir afet tatbikatı yapılacağını belirten Süleyman Soylu, bu tatbikatın 12 Kasım tarihinde saat 18:57'de gerçekleşeceğini ve tüm radyo ve televizyonlarda tatbikat anonsunun yapılacağına değindi.

Düzce depreminin yıl dönümünde gerçekleştirilecek bu tatbikat ile ilgili tüm Türkiye'de aynı anonsların gerçekleştirilmesi planlanıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"2022 Afet Tatbikat yılı kapsamında; Düzce Depremi'nin yıl dönümünde, 12 Kasım saat 18.57'de, Tüm Türkiye'de deprem tatbikatı gerçekleştireceğiz."

Afet Tatbikatı 12 Kasım Saat 18:57'de Yapılacak

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda AFAD, Android ve iOS telefonlara bir hayati uyarı bildirimi göndermişti ve bu bildirimin sesi pek çok kişide korku ve paniğe yol açmıştı.

Söz konusu tatbikatla ilgili başka bir detay verilmese de benzeri bir bildirim veya anonsla karşı karşıya kalınabilir bu nedenle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 12 Kasım tarihinde 18:57'de gerçekleşecek tatbikat için vatandaşların tetikte olması gerektiğini belirtiyor.

AFAD Mesaj Gönderdi!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan panik sonrasında AFAD, vatandaşları uyarma için dün akşam saatlerinde bir bilgilendirme mesajı daha yayınlandı. Mesajda "Yarın 18.57'de ülke genelinde nerede olursan ol, 'deprem anı çök-kapan-tutun' tatbikatına katılın." sözleri yer aldı. Ayrıca AFAD, paylaştığı kamu spotunda deprem yaşandığı sırada ne yapılması gerektiğine dair önemli bilgilere yer verdi.

Android Deprem Uyarı Sistemi, Depremden Önce Haber Verdi!
Yaşam

Android Deprem Uyarı Sistemi, Depremden Önce Haber Verdi!

Android Deprem Uyarı Sistemi, Akdeniz açıklarında meydana gelen ve Muğla'nın Seydikemer ilçesinden de hissedilen 5.4 büyüklüğündeki depremden hemen önce kullanıcıları bildirim aracılığıyla uyardı.

YORUMLAR