Yeni Bir Açık 1 Milyar Android Telefonu Yine Tehdit Ediyor

Linux işletim sistemi üzerinde ortaya çıkan bir açık milyonlarca Android cihazın savunmasız hale gelmesine neden oldu.

Yeni Bir Açık 1 Milyar Android Telefonu Yine Tehdit Ediyor

Linux işletim sistemi üzerinde keşfedilen bir güvenlik açığı, yüz milyonlarca telefon ve sunucunun açık hedef olmasına neden oldu. 

Linux işletim sistemi üzerinde ortaya çıkarılan bir açık milyonlarca Linux tabanlı cihazı tehdit ediyor. Bu yeni tehdit bir İsrail siber güvenlik şirketi olan Perception Point tarafından ortaya çıkarıldı. Açıklama yapan şirket, açığın kök dosyalara erişimi mümkün hale getirdiğini belirtiyor. Açığın yaklaşık olarak 3 yıldır var olduğunu ve bütün Linux tabanlı cihazları savunmasız hale getirdiği söyleniyor.

Sorunu ayrıntılı bir blog yazısıyla kullanıcılarına aktaran Perception Point, Linux 3.8 çekirdeğinde ortaya çıkan bir zafiyet sonucu böyle bir açığın olduğunu ifade etti. Bu güvenlik açığı, şifreleme anahtarlarının ve doğrulama lgoritmalarının rahatlıkla ele geçirilmesine neden olabiliyor. Açığı belli bir oranda kapatmayı başarabilen Perception Point, çekirdek üzerindeki nesneyi değiştirdiğini ve böylece sorunu belli bir oranda ortadan kaldırığını da söyledi.

Açığın büyük bir önem taşıdığı gelen istatistiklerde de görünüyor. Milyonlarca sunucu ve telefonun Linux çekirdeğini kullanıyor olması, cihazlarıın bir hedef haline gelmesine neden oluyor. Android cihazların ise yüzde 66'lık kısmı bu açıktan etkileniyor. Bu güvenlik açığının ne zaman tamamen kapatılacağı henüz bilinmiyor. 

Android Telefonlarınızı Nasıl Yedeklersiniz?

Android Telefonunu Karıştıranları Lockwatch ile Hemen Öğren

YORUMLAR