Apple Kablosuz Şarj Özelliğine Sahip iPhone İçin Harekete Geçti

Apple cihazlarına uzaktan şarj özelliği kazandırma için çalışma başlattı. İPhone 7'ler kablosuz şarj ile gelebilir.

Apple Kablosuz Şarj Özelliğine Sahip iPhone İçin Harekete Geçti

Teknoloji devi Apple'ın kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalışmalar yaptığı söyleniyor. Söylentiye göre odada dolaşırken telefonlar şarj edilebilecek.

Günümüzde kablosuz şarj teknolojisi, telefonun sabit bir stand üzerinde durması ve bu şekilde şarj olması şeklinde kullanılıyor. Bu durumda kablosuz şarj denmesinin de pek bir esprisi olmuyor. Tam da bu sorun üzerine çalışma yapan Apple, kablosuz şarj teknolojisinin hayallerimizdeki gibi olması için bir çalışma başlattı. Apple'ın üzerinde çalıştığı teknolojiye göre oda içerisinde dolaşırken telefonları şarj etmek mümkün olacak.

Bloomberg'den yayılan habere göre yeni nesil iPhone ve iPad'ler uzaktan şarj edilebilecek. Buna göre yeni nesil cihazların şarjı her hangi bir noktaya bağımlı kalmadan yapılabilecek. Bu teknolojinin 2017 yılında karşımıza çıkması bekleniyor. Tahminlerimize göre bu teknoloji iPhone 7 ile birlikte gelebilir. Apple'ın bu teknolojiyi geliştirmesinin ardından diğer firmaların da yarışa dahil olacağını düşünürsek, şarj artık bir sorun olmaktan çıkacak.

Apple'ın bazı eski cihazlarında kablosuz şarj özelliğini kullandığı ve ayrıca iMac'lerinde bir hub yardımıyla 1 metre mesafeden şarj olabildiği biliniyor. Apple hakkındaki bu söylentilerin doğruluğu ise yüksek. İlerleyen günlerde gelecek haberleri bekleyelim.

Apple Şarj Aletleri İçin Değişim Programı Başlattı

Apple'ın Araba Projesinde Şok, Proje İptal Olabilir

MOOS ile iPhone'a Kablosuz Şarj Özelliği Kazandırmak Mümkün!

YORUMLAR