2016 Yılında Çalışabileceğiniz En İyi 21 Teknoloji Şirketi

2016 yılında çalışmak için başvurabileceğiniz en iyi 21 teknoloji şirketini ve sundukları imkanları merak ediyorsanız listemize göz atmayı unutmayın.

2016 Yılında Çalışabileceğiniz En İyi 21 Teknoloji Şirketi

Çalışanlarına sundukları imkanlar ve ödedikleri aylık maaşların yüksekliği nedeniyle son yıllarda iş dünyasında bir adım öne çıkmayı başaran teknoloji şirketleri için bir anket düzenlendi. Yapılan anketin amacı çok basit. 2016 yılında çalışabileceğiniz en iyi teknoloji şirketlerini bulmak.

Teknoloji şirketleri dendiğinde akla gelen ilk isimler şüphesiz Google, Microsoft, Facebook, Apple, Twitter vb. oluyor. Fakat yapılan anket sonucunda bu isimlere ek olarak sürpriz isimlerde yer alıyor. Hatta bu büyük şirketleri geride bırakan ve listenin alt sıralarına iten pek çok teknoloji şirketi de bulunuyor.

Yapılan anket gereği şirketlerde çalışan kişilere sorular yöneltildi ve kendi içlerinde değerlendirilerek sonuçlar elde edildi. Genel olarak en iyi ilk 50 şirket için yapılan anketlerde biz ilk 50 içerisine giren 21 teknoloji şirketini baz aldık. İşte karşınızda 2016 yılında çalışabileceğiniz en iyi 21 teknoloji şirketi.

1. Airbnb

Puanı: 4.6

25 milyardan daha fazla değere sahip olduğu söylenen Airbnb, bu listeye ilk defa ve birinci olarak giriş yapıyor. Çalışanların kendi aralarında ortamın son derece profesyonel ve kültürel olduğunu söylerken, şirketin kurucuları için de oldukça pozitif konuşuluyor.

2. Guidewire

Puanı: 4.5

Genel listenin 3. sırasında olan Guidewire, teknoloji şirketleri olarak değerlendirildiğinde 2. sıraya yükseliyor. California tabanlı şirket yazılım sektöründe çalışıyor ve oldukça büyük olmasına rağmen çalışanların hissettiği ufak ve herkesin birbiri ile kolayca iletişime geçebildiği bir ortam. Bu tür detaylar çalışanların kendilerini iyi hissetmesi için son derece yararlı unsurlar içinde yer alıyor.

3. Hubspot

Puanı: 4.4

Bir üstündeki Guidewire gibi yazılım sektöründe bulunan Hubspot, satış ve pazarlama alanındaki başarısını şirket içerisinde düzenlenen efsanevi etkinliklere borçlu. Farklı departmanlarda bulunan çalışanlarını akşam yemeklerinde bir araya getirip iletişim kurma imkanı tanıyan firma, çalışanları sayesinde listede en üst sıralarda yer bulmayı başardı.

4. Facebook

Puanı: 4.4

Dünyanın sosyal medya devi Facebook, zaten sahip olduğu eğlenceli ofisler ile çalışanlarının motivasyonunu üst seviyede tutması ile biliniyor. Fakat bu eğlenceden daha da öte çalışanlarının son derece profesyonel ve sosyal kişiler olması, şirketin kurulduğu ilk günden bu yana büyümesinin en temel özelliklerinden bir tanesi.

5. LinkedIn

Puanı: 4.4

Kariyed odaklı LinkedIn, son yıllarda büyük bir ivme yakalayarak bir anda kendini en büüyl sosyal medya platformlarından bir tanesi olarak buldu. Kişilere kariyerlerini profesyonel olarak gözler önüne serme şansı sunan şirket, bunu yaparken çalışanlarını da unutmayarak nasıl daha mutlu olacaklarını düşünüyor ve yapılması gereken her şeyi yapıyor.

6. Google

Puanı: 4.3

Listenin bir numarasında olmasını beklediğimiz Google, genel şirketler listesinde 8, teknoloji şirketleri arasında ise 6 .sırada bulunuyr. Eğer internet üzerinde vakit geçirmeyi seviyorsanız Google'ın popüler ofislerinden fotoğraf karelerine mutlaka bir yerlerde denk gelmişsinizdir. Çalışanlarının daha rahat, mutlu ve istedikleri alanda çalışabilmesi için sınırları zorlayan Google, hadi canım bunu da mı iş yerinde yapabiliyorlar dedirtecek özel ve eğlenceli etkinliklere ve ofislere sahip. Bu nedenle de bu listede her zaman en üstlerdeki yerini alacaktır.

7. Zillow

Puanı: 4.3

Acımasız çalışma kuralları ve çalışanların kendilerini iyi hissetmeyecekleri ofislerde çalışmasına karşı olan şirketin CEO'su Spencer Rascoff, çalışanlarının gerçekten mutlu olabilmeleri için mükemmel bir ortam yaratmış. Manzarasıyla ön plana çıkan ofislerinde sunulan yemek ve içecek imkanlarından tutun düzenlenen etkinliklere kadar pek çok şey, sadece çalışanların kendilerini daha mutlu edebilmesi için yapılıyor.

8. World Wide Technology

Puanı: 4.3

3000'den fazla çalışana sahip olan şirket, çalışanlarının sıkılmaması için düzenlenen özel etkinlikleri sayesinde öne çıkmayı başarıyor. Rahat çalışma saatleri ve çalışanların sıkılmaması için düzenlenen etkinlikler şirkete aynı zamanda başarıyı da getiriyor diyebiliriz.

9. MINDBODY

Puanı: 4.2

Sağlık ve güzellik odaklı bir yazılım şirketi olan MINDBODY'de çalışanlarının mutlu olabilmesini kendine ilke edinen şirketler arasında yer alıyor. Profesyonellik dışında kişiselliğe de önem veren firma çalışanlarının mutlu bir ortamda bulunabilmesi için çaba sarfediyor.

10. Expedia

Puanı: 4.1

Seyahat sektöründe çalışan şirket içeride bulunan pozitif, enerjik ve eğlenceli çalışma ortamı nedeniyle başarıyı elde ettiğini ve sürdürdüğünü düşünen şirketlerden. Çalışanlarının kendilerini ve yetenekleri geliştirmesi için de imkanlar sunan Expedia, seyahat ve teknolojinin bir araya geldiği güzel bir çalışma ortamına sahip.

11. Riot Games

Puanı: 4.1

5 yıldır varolan fakat son 3 yıldır çok aşırı büyüyen Riot Games, dünyanın dört bir yanında açtığı ofisler ile daha da büyümeye devam ediyor. League of Legends oyunu ile ilgili yapılan tüm çalışmaların yürütüldüğü Riot Games ofisleri, içerisinde oldukları oyun sektörü gereği zaten eğlenceli. Fakat Riot Games çalışanlarına sunmuş olduğu eğlenceli ve güzel çalışma ortamı sayesinde çalışanlarını daha da mutlu etmeyi başaran şirketlerden bir tanesi. Çalışanlarının söylediğine göre oyun sektöründe Riot Games'ten başka daha iyi çalışabilecekleri bir ortam yok. Bizden duymuş olmayın!

12. Adobe

Puanı: 4.1

Başta Photoshop ve Adobe Flash Player olmak üzere çok büyük bir yazılım şirketi olan Adobe, çalışanlarına değer veren ve onların verdikleri kararların her daim arkalarında olup destekleyen bir yapıya sahip. Bunun sonucunda ise çalışanların daha rahat ve mutlu koşullarda çalışması ortaya çıkıyor. Genel listede 19. sırada yer alan şirket, teknoloji şirketleri araısnda 12. sırada.

13. Apple

Puanı: 4.0

Cupertino şirketi son yılların en başarılı şirketlerinden bir tanesi olmakla kalmayıp günden güne değerine değer katarken, çalışanlarına sunduğu ayrıcalıklar ve imkanlar ise dudak uçuklatacak cinsten. Zaman zaman ağır çalışma koşullarına sahip olduğu söylenen Apple, başarı için elinden geleni yapıyor fakat çalışanlarına da değer vererek onlara çok büyük imkanlar sunuyor. Bu nedenle de bu listede adı asla yok olmayacak şirketlerin başında geliyor diyebilirim. Yine de listenin bu kadar altına indikten sonra Apple'ı görmek benim için şaşırtıcı oldu.

14. Twitter

Puanı: 4.0

Facebook gibi en büyük rakiplerinden bir tanesi olan Twitter'da en iyi teknoloji şirketlerinden bir tanesi. Çalışanlarının arasında müthiş bir uyum bulunan Twitter, bunu destekleyerek çalışanlarının birbirlerine sürekli yeni bir şeyler öğretmesini-öğrenmesini sağlıyor.

Yakın zaman içerisinde CEO değişikliği yaşayan ve buna rağmen toparlanmayı başaran Twitter'da en mutlu şekilde çalışabileceğiniz teknoloji şirketleri arasında.

15. Paycom

Puanı: 4.0

Oklahome merkezli teknoloji şirketi sahip olduğu liderlerin çalışanlarını sürekli teşvik etmesi ce cesaretlendirmesi dışında mükemmel yemeklere ve spor salonlarına sahip. Çalışanlarını hem teşvik ederek daha fazla yararlanmak hem de onların potansiyellerini ortaya çıkarmak isteyen firma, aynı zamanda onlara çok güzel bakıyor. Bu da ortaya güzel bir çalışma ortamı ve başarılı bir şirket getiriyor.

16. Akamai

Puanı: 4.0

Çalışanlar arası etkileşimin hat safhada olduğu Akamai, özellikle çalışanlarının birbirleri ile çok uyumlu olmasına özen gösteriyor ve böylelikle çalışanları arasında oluşan etkileşimi yükselterek hem birlikte zaman geçirmelerini hem de birbirlerinden faydalanarak daha da iyi olmalarını sağlıyor.

17. Salesforce

Puanı: 4.0

Satış sektörünün devlerinden bir tanesi olan San Francisco merkezli Salesforce, 2017 yılından itibaren kendi şehirindeki en yüksek gökdelene sahip olan şirket olacak. Çok sıkı çalışılmasına rağmen bu yoğun çalışma temposu karşısında ödüllendirildiklerini de ifade eden çalışanlar, aynı zamanda ekip olarak içlerindeki uyumun da mükemmel olduğuna değindiler. Sonuç olarak çalışanları ve başarısı ile Salesforce'da en iyi teknoloji şirketi arasında.

18. F5 Networks

Puanı: 4.0

Geçtiğimiz yıl listenin ikinci sırasında yer alan F5 Networks, şirket içi harika bir kültüre sahip. Çalışanların kendilerinden çok müşteriler için neler yapabileceklerini düşündükleri bir çalışma ortamına sahip olan firma, çalışanlarının bu denli işlerine odaklı olmaları ve gerektiğinde kendilerinden çok müşteirleri düşünmeleri nedeniyle çalışanlarına oldukça güzel imkanlar ve ödüller sunuyor. Anlayacağınız karşılıklı bir memnuniyet var.

19. Workday

Puanı: 4.0

Bulut tabanlı bir finans ve insan kaynakları yazılım şirketi olan Workday, sahip olduğu vizyo nve yönetim şekli nedeniyle bu günlere gelmiş. Çalışanlarının çalışma ve yaşam arasındaki ince çizgide dengede durmasını sağlayan firma, insan kaynakları konusunda gerçekten iyi. Sunulan imkanlar ve promosyonlar da çalışanlarını motive etmeye fazlasıyle yeterli.

20. Red Hat

Puanı: 4.0

Aile gibi bir çalışma ortamına sahip olduğu söylenen Red Hat, genel ilk 50 listesinde 37. sırada ve teknoloji şirketleri arasında 20. sırada. Gerçekten çok zeki kişilerin çalıştığı şirket, zekilikleri karşısında çalışanlarına cömert davranmaktan çekinmiyor.

21. Concur

Puanı: 3.9

Yazılım alanında boy hösteren Concur genel listeye 49. olarak girmeyi başaranlar arasında. Ucundan da olsa listeye giren şirket, teknoloji bazlı listede ise 21. sırada yer alıyor ve listemizin sonuncu sırasında. Çalışanlarını sürekli ödüllendiren Concur, özellikle satış departmanında emek harcayan çalışanlarını büyük meblağlar ya da aynı ayarda ödüller ile şımartıyor. İşe alırken ince eleyip sık dokuyan firma mükemmel çalışanlara sahip olduğunu da kendisi açıkladı. Sunulan ödüller dışında çalışanların söylediğine göre çalışma ortamları da oldukça eğlenceliymiş.

Bonus: Tamindir

Puanı: 5.0

Her ne kadar Dünya genelinde yapılan listenin ilk 50 sırasında yer almasak da biz Tamindir çalışanları olarak kendimizi birinci ilan ediyoruz. İzmir'de bulunan ofisimizde mükemmel bir İzmir manzarası, rahat çalışma koşulları ve çalışanlar arasında süper uyum bulunuyor. Fırsat buldukça sosyal medya üzerinden de takipçilerimizle paylaştığımız ofis görüntüleri dışında yukarıda da bir örneği sizlerle paylaşmak istedim. Bizimle birlikte çalışmak isteyenler buraya tıklayarak kariyer sayfamıza göz atabilirler.

Glassdoor tarafından hazırlanan toplam 50 şirketlik listede yer alan en iyi 21 teknoloji şirketi yukarıdaki gibi. Çalışabileceğiniz en iyi teknoloji şirketlerini değerlendirirken, çalışanlarına verdikleri ücretleri baz almadık çünkü zaten bu firmalarda çalışanların aldıkları ücretler gerçekten uçuk rakamlar. İş görüşmelerinde çok ince elemeler yaparak çalışanlarını seçen bu firmalar, çok çalışmalarının karşılıklarını çalışanlarına fazlasıyla ödüyorlar. Bu nedenle verilen ücretler değerlendirme içerisinde yer almıyor. 2016 yılında çalışabileceğiniz en iyi teknoloji şirketlerine nasıl girebileceğiniz merak ediyorsanız, daha önce sitemiz üzerinde yayınladığımız Apple iş görüşmesi soruları yazısına tıklayarak hemen bakabilirsiniz.

YORUMLAR