Windows 10’a Bu Gece Yarısına Kadar Geçmezseniz Bakın Neler Olacak!

Windows 10 için ücretsiz güncelleme döneminin bitmesine iki hafta kaldı. Peki, yükseltmezseniz ne olacak? Tüm Windows sürümleri için gerçekleşecek olan durumu yazdık.

Windows 10’a Bu Gece Yarısına Kadar Geçmezseniz Bakın Neler Olacak!

Windows 10 için ücretsiz güncelleme döneminin bitmesine saatler kaldı. Peki, yükseltmezseniz ne olacak? Tüm Windows sürümleri için gerçekleşecek olan durumu yazdık.

Bir yıldır Microsoft’un bu teklifi masada duruyordu. Çeşitli sebeplerden dolayı bazı kullanıcılar Windows 7, Windows 8.1 ya da Windows Vista ve Windows XP işletim sistemlerinden vazgeçmedilerse sıkıntı yaşayacaklar.

Windows 10 Kullanıcılarını Bekleyenler

Windows 10’a güncellenmiş olan işletim sistemleri ya da 29 Temmuz saat 23:59'a kadar güncellemesini tamamlayan kullanıcılar 2 Ağustos'ta gelecek olan Windows 10 yıl dönümü güncellemesini de alacaklar. Bu güncelleme sadece sıkıcı güvenlik yamalarından ibaret değil, sisteme birçok yenilik de getiriyor.

Windows 8.1 kullanıcılarının hala şansı var

Temmuz ayının 29’una kadar Windows 8.1 kullanıcılarının Windows 10'a yükselmesi için hala şansları var. Şu anda var olan Windows 10 sürümü neyse o yapıya geçebilirler. Eğer bu şansı değerlendirmeyeceklerse 2018 yılının Ocak ayına kadar Windows 8.1 için destek almaya devam edebilecekler. Ancak 2016 yılının Ekim ayında itibaren hiçbir PC ya da dizüstü cihaza artık Windows 8.1 hazır yükleniyor olmayacak.

Windows 8 kullanıcıları çok şanslı olamayacak

Hala Windows 8 kullanıyorsanız tamamen destekten yoksun bir işletim sistemi kullanıyorsunuz demektir. Bu durum Windows Vista ve Windows XP kullanıcıları için de geçerli. 29 Temmuza kadar hemen Windows 8.1’e yükselterek orada seçiminizi yapmanız gerekecek.  Windows 10 istemiyorsanız bile Windows 8’de kalmanız tamamen destekten yoksun olmanıza sebep verecek.

Windows 7 kullanıcıları ayrıcalıklı değil

Tüm dünyanın en çok takdir ettiği Windows sürümü olan Windows 7 kullanıcılarının, bu sisteme sarılmalarının sebepleri çok fazla. Windows 7 kullanıcılarının yaşayacakları senaryo da Windows 8.1 kullanıcılarından farklı değil. 29 Temmuz'a kadar bedava yükseltme şansınız devam ediyor. Ancak Windows 8.1 kullanıcıları gibi işletim sisteminiz uzun süre desteklenmeyecek. Ancak küresel olarak en çok kullanılan işletim sistemi olmasından dolayı güvenlik güncellemeleri 2020 Ocak ayına kadar devem edecek. Aynı şekilde üreticiler PC ve dizüstü bilgisayarlara Windows 7 yüklenmeyecekler.

Microsoft Kotalarımıza Göz Dikti! Bir Windows 10 Güncellemesi daha Yayınlandı

Microsoft, Windows 10 ile 10 Yıl Bedava Güncelleme Sözü Verdi

Windows 10'nun İlk Doğum Gününde Bizi Hangi Sürprizler Bekliyor

YORUMLAR