4 Milyar İnsan Şu Anda Yaptığınızı Yapamıyor Ama Endless Mini ile Yapabilecek

Endless Mini adında bir Linux tabanlı bilgisayar 80 dolarlık fiyatıyla internete girecek cihazı olamayanlara can simidi olacak.

4 Milyar İnsan Şu Anda Yaptığınızı Yapamıyor Ama Endless Mini ile Yapabilecek

Evet, dünya üzerinde 4 milyar insan şu anda okuduğunuz bu satırlara ulaşamayacak. Hayır, okuma yazma bilmediklerinden ya da görme özürlü olduklarından dolayı değil. Aslında dünya nüfusunun yüzde 10’u okuma yazma bilmiyor ama yine de benim anlatmak istediğim başka. Dünya üzerinde 4 milyar insanın henüz bir bilgisayarı yok. Bundan dolayı şu anda onlar sizin yaptığınızı yapamıyor, çevrimiçi olup internette dolaşamıyorlar. Ancak bu durum çok yakında Linux tabanlı Endless Mini PC ile değişecek gibi görünüyor.

Bunun önemli sebeplerinden biri dünya nüfusunun çok büyük bir bölümünün yeterli gelire sahip olamamasından kaynaklanıyor. Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in bedava internet projesi üçüncü dünya ülkelerindeki insanları belki internetle buluşturacak ama bu insanların internete girecek bir bilgisayarları yoksa durum yine de çok değişmeyecek.

Endless Mini devreye giriyor. İşte bu yüzen Endless Mini adında bir bilgisayar 80 dolarlık fiyatıyla internete girecek cihazı olamayanlara can simidi olabilecek bir PC projesiyle geliyor. Endless Mini üçüncü dünya ülkelerine bedava dağıtılacak internet projesiyle örtüşen bir proje. Bu küçük mucizevi ucuz cihaz dünyanın en ücra köşelerinde internet kafelerin açılmasına sebep olabilir. Böylece bilgi her yere ulaşabilir.

Endless Mini projesi çok idealist bir proje olarak algılanabilir. Ancak fabrika fiyatına PC pazarlamak neredeyse bir hayalmiş gibi algılansa da Endless Mini bir kere kafasına herkese bir şekilde teknolojiyi taşımayı hedef edinmiş. Endless Mini PC üreticisi şirket bu cihazın elektronik aksamından bir kuruş bile kar etmiyor. İçerisinde barındırdığı işletim sistemi ise oyunlara, bazı ofis uygulamalarına ve internette dolanmaya yeterli bir performans sergileyebiliyor.

Endless Mini donanımı ve özellikleri

Endless Mini ARM Cortex A5 işlemciyle çalışıyor. Bu işlemci dikkat ederseniz ucuz başlangıç seviyesi akıllı telefonlarda tercih edilen bir donanım. Düşük güç gerektiren ARM işlemcisiyle çalışan bir bilgisayar elbette veri ile haşır neşir olduğunda biraz yavaş kalıyor. Ancak Endless Mini için özel olarak hazırlanmış yazılımlar Linux tabanlı işletim sisteminde bu konfigürasyona göre optimize edildikleri için veri alışverişleri son derece hızlı çalışıyorlar. 24 ve 32GB depolama alanıyla gelen Endless Mini bu haliyle bile oldukça yeterli görünüyor.

Endless Mini’nin video çıkışları HDMI ve RCA olarak yerleştirilmiş bundan dolayı her türlü TV ile çalışabiliyor. Geriye sadece bir fare ve klavye kalıyor. 3.5mm kulaklık çıkışı olan Endless Mini 2 gigabit ethernet port ile çalışıyor. Milyarlarca insanın umudu Endless Mini CES 2016’da çok ilgi topladı. Şubat ayında da piyasaya çıkıyor.

LG'nin CES 2016'da Sergileyeceği Ürünlere Hayran Kalacaksınız

Acer, CES 2016 Öncesinde Yepyeni Ürünlerini Tanıttı

CES 2016'da Bu Hafta Neler Olacak?

YORUMLAR