Android Akıllı Telefonunuzda İstenmeyen Çağrıları Engelleyin

Android akıllı telefonunuza gelen aramaları engellemek ve kara listeler hazırlamak istiyorsanız Root Call Blocker uygulamasını nasıl kullanacağınızı bu yazımızda görebilirsiniz.

Android Akıllı Telefonunuzda İstenmeyen Çağrıları Engelleyin

Bugün sizlere istemediğiniz kişilerden çağrı ve mesaj almayı engellemenin çok etkili bir yolunu anlatacağım. Siz istemediğiniz sürece birisinin sizi aradığından asla haberiniz olmayacak. Elbette bunu yapmak için bir uygulamaya ihtiyacımız var ve adı Root Call Blocker. Uygulamanın hem ücretsiz hem de $7'a satılan versiyonları mevcut ve bence program ücretini sonuna kadar hakediyor.

Ücretsiz versiyonda her profildeki listeye sadece 1 numara ekleyebiliyorsunuz. Eğer birden fazla numara eklemek isterseniz farklı profiller oluşturabilirsiniz ya da Google Group'taki gruplar sayesinde birden fazla kişiyi listeye ekleyebilirsiniz.

Önemli: Uygulama root edilmemiş telefonlarda çalışmıyor onun için telefonun mutlaka root edilmiş olması gerekiyor.

Uyarı: Root işlemi yapmak telefonunuzu garanti kapsamından çıkarabilir ve doğru gerçekleştirilmezse veri kayıplarına yol açabilir.

Profiller ve Ayarlar

Root Call Blocker, her zaman aynı kişilerden gelen çağrıları engellemek istemediğinizin farkında ve programı buna göre geliştirmiş. Örneğin, iş yerinizdeyken lise arkadaşlarınızdan ciddi olmayan aramalar almak istemeyebilir ya da hafta sonları işle ilgili çağrılar almak istemeyebilirsiniz. Bunun için bir kaç farklı profil hazırlayabilir, hangi profil seçiliyken kimlerden arama gelmesini istediğinizi seçebilirsiniz. Ya da isterseniz bunu zamanlayın ve Root Call Blocker tarihe göre sizin için otomatik olarak profillerinizi değiştirsin.

Her profil için bir kara liste  ya da ak liste hazırlayabilirsiniz ve her numara için mesaj ya da çağrı alabilme durumunuzu ayarlayabilirsiniz.

Resimde soldaki bulanık kısım bloklanan numaraları gösteriyor. Sonraki ikon, çağrı günlüğünü kontrol etmenizi sağlayan ayarlarla ilgilidir. Bir sonraki ikonsa çağrıları engelleme butonudur, ondan sonra gelen buton da mesajlar için geçerlidir. Gördüğünüz gibi aramalar engelli olduğu halde istediğiniz kişilerden sadece mesaj alabilmeniz mümkündür.

Birisi Aradığında Ne Olur
Birisi sizi aradığında ne olması gerektiğini tamamen istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Program sayesinde "Reject"(aramayı reddet), "Alt Reject"(aramayı reddet ve arama geldiğini sisteme söyle), "Fast Reject"(aramayı hemen reddet), "Slow Reject"(bir kaç kere çaldıktan sonra reddet), "Don't Answer"(telefon sürekli çalar) seçeneklerini ayarlayabilirsiniz. Birisi sizi aradığındaysa telefonunuzun ekranında hiç birşey gözükmez. Tabii ki bir uyarı mesajı görmek istemiyorsanız. Dilerseniz çağrı yapıldığında bir uyarı olarak bunu görebilmeniz de mümkün.

Uygulamayı indirerek hemen kullanmaya başlamak için aşağıdaki "indir" butonuna tıklayabilirsiniz.

Gizlilik Modu
Gelen çağrıları engellemek çok hassas bir konudur, kimse çağrılarının engellenmesinden hoşnut olmaz. Bu yüzden program telefonda yüklü olan uygulamayı tamamen gizleyebilmenizi de sağlıyor. Böylece birisi telefonunuzu aldığında kendi numarasını kara listede görme riski de ortadan kalkıyor.

Uygulamayı gizlemek için bir parola belirliyorsunuz ve çıkıyorsunuz. Uygulama menüden kayboluyor daha sonra parolanızı arama kısmına girip tuşluyorsunuz ve arama tuşuna bastığınız anda yeniden programın içindesiniz.

Eminim ki bu program pek çok kullanıcının işine yarayacaktır. Çevremde de neredeyse herkes istenmeyen çağrılardan çok şikayetçi. Bu program sayesinde eminim ki şikayetler oldukça azalacaktır.

YORUMLAR